Українські та американські рятувальники домовилися про співпрацю

Українські та американські рятувальники домовилися про співпрацю

24.04.13 14:54 0 836
«Сполучені Штати Америки – важливий партнер України, підтвердженням чого є наша продуктивна двостороння взаємодія у багатьох сферах діяльності, – наголосив заступник Голови ДСНС України С. Данилюк. Сергій Леонідович висловив сподівання, що шня зустріч відкриє можливості для початку нових спільних перспективних проектів і закладе міцний фундамент для розвитку продуктивної співпраці між ДСНС України та Службою лісового господарства США у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків.

«На жаль, у сучасному світі все частіше виникають нові загрози, як природного, так і техногенного характеру. Це спонукає нас бути у постійній готовності до своєчасного реагування на них. Тому пошук дієвих алгоритмів для взаємодії з американською стороною у цьому напрямі дуже актуальний для нашої служби», – наголосив заступник Голови ДСНС України.

У цьому контексті Сергій Данилюк подякував американській стороні за надану у минулому році можливість делегації українських рятувальників відвідати Сполучені Штати Америки для ознайомлення із їхньою Системою контролю та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Також він запропонував започаткувати напрями співробітництва між двома службами та ознайомив зі змінами, які відбулися у системі цивільного захисту України.

Голова американської делегації Дейл Босворт подякував за організацію зустрічі і висловив переконання про важливість взаємної співпраці між ДСНС України та Службою лісового господарства. Він наголосив, що, незважаючи на значний досвід у подоланні надзвичайних ситуацій, лісовому господарству США також є, чому вчитися у українських колег. Він підтримав запропоновані напрями співробітництва заступника Голови ДСНС України. Зокрема, виділив пункт про проведення спільних польових і командно-штабних навчань з ліквідації наслідків НС та закликав провести їх вже найближчим часом.

У ході зустрічі директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Григорій Марченко поінформував американських колег про процес проходження пожежно-небезпечного періоду, який саме розпочинається в Україні, окреслив стан готовності підрозділів Держслужби до ліквідації його можливих негативних наслідків. Також наголосив на можливості залучення сил та засобів Міністерства оборони, Державного агентства лісових ресурсів та Державної авіаційної служби України. Григорій Марченко представив американській стороні особливості роботи із запобігання масштабним пожежам на території України та подолання їх наслідків. Було згадано найбільші загоряння, що сталися у минулому році в лісових масивах, і нагадано алгоритм дій рятувальних служб.

«Подальше співробітництво наших служб дуже важливе, – наголосив голова американської делегації Дейл Босворт. У нас є багато спільних інтересів по обидві сторони кордону. Тому ми готові співпрацювати та обмінюватися досвідом і пропонуємо втілити починання, закладені цією зустріччю, вже у найближчий період», – підкреслив він.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кополовець: "Якщо і далі ...

КОМЕНТАРІ