Рятувальники Чернігівщини підвели підсумки роботи за 1 квартал

Рятувальники Чернігівщини підвели підсумки роботи за 1 квартал

24.04.13 09:14 0 914
23 квітня в обласному Управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій відбулось засідання Колегії, під час якого підведенні підсумки роботи оперативно-рятувальної служби за 1 квартал 2013 року. В даному заході взяли участь керівництво обласного управління, працівники апарату, керівники загонів, служб та підрозділів цивільного захисту районів.

Головував під час Колегії перший заступник начальника УДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Олександр Пугач. В ході засідання з доповідями виступили заступник начальника з організації запобігання НС та ЦЗ УДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко та керівники відділів і служб.

З цим було зазначено, що впродовж 1 кварталу пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено 827 виїздів за сигналом “Тривога”. Завдяки рішучим та професіональним діям врятовано 18 осіб і матеріальних цінностей загальною вартістю 17 мільйонів гривень. З метою підвищення професійної майстерності та рівня готовності до дій за призначенням здійснено 498 виїздів на тактичні заняття та перевірку готовності до дій за призначенням, 10 виїздів на тактико-спеціальні навчання.

Особовий склад підрозділів Управління приймав безпосередню участь у ліквідації 2 надзвичайних ситуацій, що виникли на території області. Так, в ході ліквідації надзвичайної ситуації, пов'язаної зі складними погодними умовами в період 22-25 березня, пожежно-рятувальні підрозділи області 133 рази залучалися для надання допомоги по вивільненню транспортних засобів зі снігових заметів, в тому числі 18 разів – у вивільненні із снігових заметів та буксируванні автомобілів швидкої медичної допомоги, доставки хворих до медичних закладів. В ході проведених робіт вивільнено 847 транспортних засобів у яких перебувало 2008 чоловік.

Для надання допомоги населенню в умовах осінньо-зимового періоду, було розгорнуто роботу 43 пунктів обігріву, що дало змогу запобігти обмороженню та загибелі 1189 осіб.

Погодні умови зимового періоду, які формують весняне водопілля, змінилися 22-25 березня внаслідок проходження південно-західного циклону, який вплинув на всю територію водозборів Дніпра, Десни та Сейму. У цілому з 22 до 25 березня на більшій частині території області випало 110-214% місячної норми опадів у вигляді снігу, тож повенева ситуація весняного періоду змінилася у негативну сторону. Проте, ситуація з повеневою обстановкою тримається під постійним контролем Чернігівської облдержадміністрації та Управління ДСНС. Починаючи з 01 квітня підрозділами Управління вже здійснено відкачку близько 42495 куб. м талих вод з підвальних приміщень приватних господарств, підприємств та організацій.

Крім того, актуальним є і питання підготовки до пожежонебезпечного весняно-літнього періоду. З метою забезпечення пожежної безпеки в лісових масивах області, представниками Управління взято участь у семінар-нараді, яка проведена на базі Державного підприємства "Городнянське лісове господарство" за участю головних лісничих та інженерів охорони і захисту лісу державних лісогосподарських підприємств. Під час її проведення визначені завдання і напрямки роботи з недопущення виникнення пожеж у лісовому фонді. Підготовлено відповідні пропозиції до обласного "Плану заходів щодо захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь від пожеж у весняно-літній пожежонебезпечний період 2013 року".

Серед інших питань, про які йшлося на засіданні Колегії – зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів, їх підготовка до роботи в умовах весняно-літнього періоду, виховна роботу з особовим складом і запобігання корупційним проявам, реагування на звернення громадян, дотримання виконавчої й транспортної дисципліни, фінансове забезпечення, проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів серед населення щодо профілактики пожеж і надзвичайних подій.

Підбиваючи підсумки колегії, перший заступник начальника обласного Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Олександр Пугач довів ряд завдань щодо забезпечення цивільного захисту населення, об’єктів і територій в умовах весняно-літнього пожежонебезпечного періоду, покращення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів, їх функціонування та готовності до оперативного виконання завдань за призначенням.

На завершення, Олександр Пугач зазначив, що незважаючи на труднощі, з якими довелось стикнутися у 1 кварталі, оперативно-рятувальні підрозділи Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій поставлені завдання щодо захисту населення і територій від можливих надзвичайних ситуацій, пожеж і подій виконали на належному рівні.

Прес-служба

управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ