За позовами органів прокуратури Рівненщини стягнуто податків  з підприємств-боржників на суму 2,8 млн.грн.

За позовами органів прокуратури Рівненщини стягнуто податків з підприємств-боржників на суму 2,8 млн.грн.

24.04.13 17:48 0 847
Органи прокуратури області продовжують вживати заходи, в тому числі представницького характеру, спрямовані на стягнення податкової заборгованості з підприємств-божників.

Так, за задоволеними цьогоріч позовами прокурорів з питань оподаткування підлягає стягненню 2,8 млн.грн., з них реально виконано позовів на загальну суму 570 тис. грн.

В результаті нагляду за додержанням і застосуванням законів у цій сфері органи прокуратури Рівненщини внесли на усунення порушень законодавства про оподаткування 49 подань, за якими до відповідальності притягнуто 22 посадові особи органів державного контролю.

Водночас, вивченням прокуратурою стану законності на цьому напрямі з’ясовано, що при здійсненні державного нагляду органи державної податкової служби не в повній мірі використовують надані законом повноваження щодо протидії злочинам у сфері оподаткування. Тому, на міжвідомчій нараді керівників правоохоронних органів, що відбулася у прокуратурі області, розроблено спільні узгоджені заходи, які сприятимуть забезпеченню надходження податкових платежів до бюджету.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ