На Рівненщині суд призначив колишньому правоохоронцю покарання, обумовлене в угоді про визнання винуватості

На Рівненщині суд призначив колишньому правоохоронцю покарання, обумовлене в угоді про визнання винуватості

24.04.13 19:26 0 944
У ході досудового слідства у кримінальному проваджені за ч. 2 ст. 368 КК (одержання хабара) старший прокурор відділу прокуратури області та старший оперуповноважений відділення Рівненського МВ УМВС України в області уклали угоду про визнання винуватості.

Капітан міліції визнав свою вину в тому, що одержав хабар в сумі 3 тис. грн. від громадянина за сприяння у непритягненні до кримінальної відповідальності його родича.

Факт злочинної діяльності було викрито 28.02.2013 прокуратурою області у взаємодії з працівниками відділу внутрішньої безпеки в Рівненській області ДВБ МВС України.

Обвинувальний акт разом із угодою про визнання винуватості прокуратурою області скеровано до Рівненського міського суду, який 21.03.2013 затвердив укладену угоду та призначив обвинуваченому обумовлену міру покарання — штраф у розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та позбавлення права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 1 рік.

Рішення суду набрало законної сили.

Прес-служба прокуратури області

Довідково: Кримінальним процесуальним кодексом України передбачено можливість укладення угоди про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим, а також угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим (ст.468 КПК). Таке нововведення має за мету забезпечення принципу розумності строків, зменшення витрат на ведення досудового розслідування та судового процесу, а також забезпечення потерпілим права на швидке і повне відшкодування заподіяної шкоди.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ