На Рівненщині до завершення декларувальної кампанії залишилося 8 днів

На Рівненщині до завершення декларувальної кампанії залишилося 8 днів

24.04.13 09:49 0 846
Зокрема, в обов’язковому порядку подають декларації громадяни, які торік отримували заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів в сумі понад 128 760 грн.

Слід звернути увагу і на порядок декларування подарунків від фізичних осіб. Відповідно до п. 174.6 ст.174 Податкового кодексу України подарунки оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за правилами, встановленими для майна, що успадковується. Втім, не підлягають оподаткуванню отримані торік подарунки, вартість яких не перевищувала 536,50 грн. (50% мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня 2012 року у розрахунку на місяць). Це виключення не стосується подарунків у вигляді грошових коштів будь-яких сум.

Також декларації до 1 травня подають і фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність. При отриманні доходів виключно від провадження незалежної професійної діяльності додатки до декларації можна не заповнювати. Суму податкового зобов’язання особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, зобов'язана сплатити самостійно до 1 серпня 2013 року.

Водночас громадяни, які мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року, подають декларацію протягом 2013 року. Це стосується зокрема осіб, котрі сплачували протягом минулого року за навчання закладам освіти, страхували себе або членів своєї сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, усиновлювали дітей, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, понесли витрати у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Декларація надається до податкової інспекції за місцем реєстрації платника. Для зручності громадян з цього року запроваджено сервіс, який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно. Форма декларації з додатками та детальна інструкція щодо її заповнення розміщені у спеціальному банері за адресою http://sts.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2013.

У разі виникнення будь-яких запитань щодо декларування, платникам слід звертатися за роз’ясненням безпосередньо до податкових інспекцій та сервісних центрів за місцем реєстрації, які на період кампанії декларування працюють у посиленому режимі, або до кол-центру Міндоходів за номером 0800-501-00-7.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі стартує ...
Наступна новина: Львівщина особливо ...

КОМЕНТАРІ