Тернопільська область: земля продовжує повертати «дарунки» часів війни

Тернопільська область: земля продовжує повертати «дарунки» часів війни

24.04.13 17:06 0 983
Небезпечні мовчазні свідки часів минулих воєн продовжують виринати із землі на території Тернопільщини. Саме там, де точилися запеклі бої, земля і досі приховує боєприпаси.

22 квітня 2013 року, в області зареєстровано 3 випадки виявлення вибухонебезпечних предмети часів другої Світової війни:

* в селі Вівя Козівського району виявлено один артилерійський снаряд калібру 76 мм.;

* поблизу селища Гримайлів Гусятинського району - один артилерійський снаряд калібру 45 мм.;

* в селі Купчинці Козівського району виявлено один артилерійський снаряд калібру 45 мм.

Місця знахідок огороджено, та до приїзду групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, для детального обстеження прилеглих до місць знахідок територій та знешкодження вибухонебезпечних предметів, передано під охорону працівникам міліції.

Управління ДСНС України у Тернопільській області звертається до всіх краян із застереженням і нагадує, що у випадку виявлення вибухонебезпечних чи зовнішньо схожих на них предметів необхідно: добре запам’ятати місце виявлення знахідки. Встановити попереджувальні знаки чи огородження. Негайно повідомити про небезпечну знахідку рятувальну службу за номером «101»!

Для облаштування огородження можна використати різноманітні матеріали, що знаходяться під рукою (жердини, палиці, мотузки, дріт, шматки матеріалу, каміння, ґрунт й інші).

Категорично забороняється: брати їх в руки, наносити по них будь-які удари, намагатися їх розібрати, переносити чи перекочувати з місця на місце, кидати у вогонь чи розкладати багаття неподалік, збирати й здавати ВНП на металобрухт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Петро Пилипюк: Місцевому ...
Наступна новина: Чернівці: У міській раді ...

КОМЕНТАРІ