Кращі науковці обговорили в Тернополі можливості формування єдиного наукового простору Європи

Кращі науковці обговорили в Тернополі можливості формування єдиного наукового простору Європи

24.04.13 08:42 0 876
Міжнародна науково-практична конференція «Формування єдиного наукового простору Європи та завдання економічної науки» відбулася у Тернопільському національному економічному університеті 23 квітня. На захід приїхали науковці з України та світу. В роботі конференції взяли участь вчені з Німеччини, Нідерландів, Польщі, ректори та декани Вроцлавського економічного університету, Ягеллонського та Бялистоцького університетів.

Цьогорічна наукова конференція зорієнтована на дослідження актуальних проблем сучасної економіки: фінансової стабільності та перспектив економічного зростання; розвитку інтелектуального капіталу, стабілізації і перспектив модернізації економіки; мобільності у рамках науково-освітнього європейського простору тощо.

Серед важливих моментів взаємодії університетської спільноти та міської влади у розвитку міста заступник міського голови Леонід Бицюра відзначив як активну участь університетів у формуванні бюджетної політики, так і напрацювання стратегії розвитку міста, пропозицій до адміністративно-територіальної реформи, програми соціально-економічного та культурного розвитку міста.

«Інтеграція економічних, соціальних систем передбачає створення і єдиного європейського наукового простору. Для Тернополя, фактично університетського міста, надзвичайно важливо як успішне функціонування університетів, зокрема Тернопільського національного економічного, так і побудова майданчиків реальної взаємодії з науковим середовищем, впровадження передових технологій, знань, досвіду на благо тернополян», - зазначив Леонід Бицюра.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 25.04 у Луцьку відбудеться ...
Наступна новина: Генсекретар ООН закликає ...

КОМЕНТАРІ