Петро Гоч: Твори Пінзеля, які належать краєзнавчому музею, йому й належатимуть надалі

Петро Гоч: Твори Пінзеля, які належать краєзнавчому музею, йому й належатимуть надалі

24.04.13 18:33 0 880
У Тернополі стартувє соціальний проект «Пінзель: мистецька спадщина нащадкам», метою якого є збір коштів на реставрацію виставкової зали творів Іоана Георга Пінзеля у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

В рамках проекту заплановано організувати виставку робіт цього геніального скульптора у арт-галереї «Подоляни», а також провести 28 квітня благодійний аукціон зі збору коштів на створення зали Пінзеля в обласному музеї. Захід відбуватиметься за сприяння Тернопільської обласної державної адміністрації.

«Цього року наш краєзнавчий музей відзначає свій 100-літній ювілей. Відтак виникла ідея створення постійнодіючої експозиції робіт Георга Пінзеля, які раніше зберігалися у фондах цього музею, - каже заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч.

На ряд приміщень музею потребують ремонту, то ж, за умов відсутності бюджетних коштів, виник задум проведення такої доброчинної акції.

Петро Гоч також наголосив, що у арт-галереї «Подоляни» твори скульптора експонуватимуться виключно на час проведення реконструкції виставкової зали у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

«Твори Пінзеля, які належать краєзнавчому музею, йому й належатимуть надалі. Це питання не дискутується і не обговорюється. Переконаний, що завдяки реалізації соціального проекту «Пінзель: мистецька спадщина нащадкам» в нашій обласній музейній установі будуть створені достойні умови для зберігання та експонування робіт Майстра», - зазначає заступник голови облдержадміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Чернігівщині під час ...
Наступна новина: Від Великодня до Дня міста: ...

КОМЕНТАРІ