На Хмельниччині за два дні гаряче водопостачання в обласному центрі має бути відновлене

На Хмельниччині за два дні гаряче водопостачання в обласному центрі має бути відновлене

24.04.13 09:31 0 917
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Василь Ядуха під час робочої наради, де шукали виходу із напруженої ситуації, що склалася із постачанням гарячої води у помешкання жителів обласного центру. У нараді взяли участь міський голова Сергій Мельник, керівник міського комунального підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго» Володимир Скалій, керівник комунального підприємства «Південно-Західні тепломережі» Сергій Цимбалюк, голова правління ПАТ «Хмельницькгаз» Михайло Юрченко. «На комунальні підприємства надійшли листи від НАК «Нафтогаз України» щодо відключення від газопостачання підприємств та пломбування вхідної запірної арматури. Причина одна і вона вказана в листі – заборгованість за використаний природний газ. По міському комунальному підприємству «Хмельницьктеплокомуненерго» сума вказана майже 27 мільйонів гривень і по комунальному підприємству « Південно-Західні тепломережі» - майже 8 мільйонів гривень», - сказав Василь Ядуха.

Під час наради заслухали інформацію керівників комунальних підприємств, які наголосили, що із вирішенням питання погашення різниці в тарифах, пільг і субсидій та заборгованості установ проблему вдасться зняти. Заборгованість населення двом комунальним підприємствам становить трохи більше 16 мільйонів гривень.

«Населення, яке добросовісно розраховується за газ не має потерпати від незручностей через відсутність гарячої води. Наші підприємства мають шукати шляхи повного погашення заборгованості населення за використаний природний газ. Також шукати шляхи відключення від газопостачання злісних неплатників. 90 % населення, які справно сплачують, не мають потерпати через тих 10% жителів, які не розраховуються за надані послуги. Життя не стоїть на місці, потрібно застосовувати нові технології», - наголосив Василь Ядуха. Також від підкреслив, що керівництво «Хмельницькгазу» разом з керівниками комунальних підприємств мають відстоювати інтереси жителів, і якщо потрібно, виїхати до НАК «Нафтогаз України».

Варто зауважити, що за розрахунками за газ Хмельниччина серед кращих областей в державі.

« Я особисто переймаюся цим питанням з п’ятниці. Була проведена не одна розмова. За день- два гаряче водопостачання має бути відновлено в місті Хмельницький та містах обласного значення, де також відсутня гаряча вода. Потрібно звернутися до населення, якщо потрібно проводити авансування, але вода має бути», - резюмував Василь Ядуха.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ