Царнаєви були мотивовані релігійним екстремізмом – попередні дані розслідування вибухів у Бостоні

Царнаєви були мотивовані релігійним екстремізмом – попередні дані розслідування вибухів у Бостоні

24.04.13 15:20 0 971
Попередні дані розслідування вибухів під час Бостонського марафону 15 квітня свідчать, що братів Тамерлана і Джохара Царнаєвих мотивував на здійснення теракту релігійний екстремізм. Водночас вони навряд чи були пов’язані з ісламістськими терористичними організаціями, вважають слідчі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Такі подробиці повідомили два неназвані американські високопосадовці.

У понеділок у бостонській лікарні були пред’явлені звинувачення у злочині з застосуванням зброї масового знищення 19-річному Джохару Царнаєву.

Він єдиний з двох братів, який залишився живим після перестрілки з поліцією наприкінці минулого тижня. Царнаєв перебуває у важкому, але стабільному стані. Через поранення горла він не може говорити і дає свідчення письмово.

Якщо Джохара Царнаєва визнають винним, йому загрожує довічне ув’язнення або смертна кара.

«Його не судитимуть як ворожого бійця. Ми використаємо нашу цивільну системи правосуддя. За законодавством США громадяни Сполучених Штатів не можуть перебувати під військовим судом. Після 11 вересня 2001 року у нас є можливість використання федеральної судової системи для засудження і ув’язнення сотень терористів», – сказав речник Білого дому Джей Карні.

В результаті двох вибухів на фінішній межі Бостонського марафону 15 квітня загинули три особи, понад 170 – були поранені.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ