Індія вимагає від Китаю вивести свій підрозділ з її території

Індія вимагає від Китаю вивести свій підрозділ з її території

24.04.13 11:02 0 812
Уряд Індії вимагає від Китаю відкликати групу військовослужбовців, які влаштували табір на індійській території. Як заявило міністерство закордонних справ Індії, підрозділ китайських піхотинців 15 квітня заглибився на індійську територію в регіоні Ладах і в 10-ти кілометрах від кордону розбив табір. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Китайська влада спростовує інформацію про те, що її військовий підрозділ перебуває на індійській території.

Район, де стався інцидент, є спірною територією між двома країнами. Індійська влада раніше вже зверталися до Пекіна з проханням дотримуватися статусу-кво. Посол КНР був викликаний до МЗС Індії для пояснень. Представник цього відомства заявив, що обидві країни ведуть переговори для врегулювання інциденту.

У 1962 році між Китайською Народною Республікою та Індією через дві ділянки території вздовж (неврегульованого на той час) індійсько-китайського кордону протягом місяця – від 20 жовтня по 20 листопада – тривала війна. В ході війни китайські війська повністю зайняли спірні території, після чого в односторонньому порядку оголосили про припинення вогню, яке Індія «де-факто» прийняла.

Під час цієї війни загинуло близько двох тисяч осіб.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ