Фінансові надходження від закарпатських спрощенців зросли вдвічі

Фінансові надходження від закарпатських спрощенців зросли вдвічі

24.04.13 14:39 0 764
Платники єдиного податку - фізичні особи сплатили до бюджету понад 29,5 млн. грн. Це на 15 млн. грн. більше, ніж за перші три місяці 2012 року.

Тенденції до зростання надходжень по єдиному податку та кількості платників - це ще один доказ ефективності внесених змін до Податкового кодексу, які дали можливість здійснювати підприємницьку діяльність за новими спрощеними правилами.

Загалом в Закарпатській області на обліку в податкових інспекціях знаходиться майже 28 тис. платників єдиного податку. Найбільше підприємців майже 65% працює на другій групі спрощеної системи оподаткування - це 18 тисяч. Для цієї категорії підприємців з 2013 року зроблено ще один крок спрощення - декларація по єдиному податку подається лише один раз на рік, а не щоквартально, як це було раніше.

У розрізі районів та міст області найбільше спрощенців на Мукачівщині, в місті Ужгороді та на Тячівщині.

Довідково: з 1 липня 2012 року було суттєво розширено коло осіб, які можуть застосовувати спрощену систему оподаткування. Запроваджено нові групи платників єдиного податку з річним обсягом доходу до 20 млн. грн.: п’яту для фізичних осіб - підприємців та шосту для юридичних осіб.

З 4 січня 2013 року для цих груп кількість найманих працівників не обмежена та знижено ставку єдиного податку з 7% (зі сплатою ПДВ) і 10% (без сплати ПДВ) до 5% і 7% відповідно.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині із пошти ...
Наступна новина: Волинь стабільно працює, ...

КОМЕНТАРІ