На Буковині відбувся показ вистави на протипожежну тематику

На Буковині відбувся показ вистави на протипожежну тематику

25.04.13 11:07 0 831
24 квітня в рамках проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності у Центральній дитячій бібліотеці Чернівців відбувся показ вистави «Вогонь – ворог, вогонь – друг». Даний захід було підготовлено учнями 3 класу загальноосвітньої школи № 6 обласного центру. Під час заходу школярі у театральній формі нагадали усім присутнім про важливість дотримання правил пожежної безпеки. Учні початкових класів, які спостерігали за виставою, із захопленням слухали виступи головних героїв вистави.

Важливим етапом свята також стала вікторина, проведена працівниками Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області. З її допомогою діти повторили правила безпеки, пригадали, до чого можуть призвести небезпечні ігри з вогнем, розповіли, як важливо вміти викликати пожежну охорону та знати порядок дій у випадку виникнення пожежі.

На завершення заходу на вулиці поблизу бібліотеки маленьких учасників та глядачів вистави чекав сюрприз – пожежний автомобіль. Діти з великою цікавістю вислухали розповідь працівників пожежно-рятувальної служби про те, як працює така машина, які функції вона виконує та якими інструментами обладнана.

Рятувальникам прийшлося не тільки демонструвати можливості свого автомобіля, а й відповісти на багато питань, які цікавили дітей – про пожежні рукави, каски, прилади для захисту органів дихання, спеціальні захисні костюми, різні екстремальні ситуації та власне професію рятувальника.

Проведення таких зустрічей є надзвичайно важливими. Адже слід зазначити, що коли нагадування дітям правил безпеки відбувається за допомогою віршованого слова, танцю, музики, театралізованого дійства, та ще й з допомогою справжніх пожежників – така наука стає не тільки надзвичайно корисною, а й захопливою і цікавою.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На лаві підсудних – ...

КОМЕНТАРІ