У Волинському краєзнавчому музеї - тематичний вечір «Чорнобильський слід на Волині»

У Волинському краєзнавчому музеї - тематичний вечір «Чорнобильський слід на Волині»

25.04.13 14:55 0 878
24 квітня 2013 року, о 14.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться тематичний вечір «Чорнобильський слід на Волині» до 27-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня 1986 р. сталася катастрофа, яка за своїм характером належить до екологічної. На Чорнобильській АЕС стався вибух, причиною якого стало руйнування четвертого енергоблоку. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Внаслідок чорнобильського вибуху в Україні було радіаційно забруднено більше, ніж 2300 населених пункти, розташованих на території 12 областей. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво у багатьох регіонах України, Білорусі і Росії. Істотні збитки було завдано сільському господарству і промисловим об’єктам, постраждали лісові масиви і водне господарство.

В конференц-залі музею буде розгорнуто фотодокументальну виставку «Чорнобильський слід на Волині. Наслідки аварії на ЧАЕС», матеріали якої розповідають про наслідки аварії на ЧАЕС на території нашого краю.

Гусєва Ольга Миколаївна, зав. відділом радіології санепідемстанції Волинської області повідомить про сучасний радіологічний стан продукції і сировини згідно результатів досліджень Волинської обласної санепідстанції.

На вечір запрошені: Кухтей Ростислав Адамович, заступник голови обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль»; Янченко Василь Михайлович, Ткачук Степан Васильович, Войтюк Людмила Андріївна – ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.

Пушкар Наталія Юхимівна, головний хранитель Волинського краєзнавчого музею, учасник експедиції у 10-кілометрову зону, розповість про діяльність експедиції в «зоні відчуження».

Участь у заході візьмуть учні Волинського технікуму національного університету харчових технологій.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині горить ...
Наступна новина: На Львівщині на вул. ...

КОМЕНТАРІ