Із податковими ревізорами цього року волинський бізнес спілкується вдвічі рідше, як торік

Із податковими ревізорами цього року волинський бізнес спілкується вдвічі рідше, як торік

25.04.13 16:12 0 823
Проти І кварталу 2010 року кількість планових документальних перевірок цього року скорочено втричі. Про це на спільному засіданні регіонального комітету з економічних реформ та регіональної ради підприємців у Волинській області, присвяченому обговоренню формування рівних та сприятливих умов для малого і середнього бізнесу, повідомив перший заступник голови ДПС у Волинській області Андрій Тимейчук.

«Зокрема, відповідно до вимог Податкового Кодексу України, в I кварталі 2013 року області проведено 54 планові документальні перевірки, перевірено 30 юридичних осіб та 24 підприємця-фізичні особи. А це на 23 перевірки менше у порівнянні з відповідним періодом 2012 року Зверну Вашу увагу, що у І кварталі 2010 року податківці провели 176 планових документальних перевірок представників бізнесу», – підкреслив Андрій Тимейчук.

Посадовець зазначив, що аналогічна тенденція суттєвого скорочення характерна і для позапланових перевірок бізнесу.

«У діяльність сумлінного бізнесу ми не втручаємося. Замість фіскальних заходів сумлінним платникам податків ми пропонуємо якісне обслуговування, комфортні умови для виконання податкових зобов’язань та електронний формат спілкування з податковою – від подання звітності до отримання інформації. Саме ці моменти є ключовими у процесі реформування податкової із фіскального органу у сервісну службу», – запевнив Андрій Тимейчук.

За словами посадовця, завдяки ризикоорієнтованій системі моніторингу ризикових операцій та схем мінімізації без втручання у діяльність сумлінних платників, якість податкового аудиту значно покращилася.

На підтвердження Андрій Тимейчук навів дані донарахувань за результатами перевірок: цього року у І кварталі сума донарахованих до бюджету грошових зобов’язань збільшилась на 3,7 мільйона гривень – 14,4 проти 10,7 мільйона гривень І кварталу 2012 року, а їх сплата теж зросла на 1,9 мільйона гривень – 10,7 мільйона гривень сплачених сум цього року проти 8,8 мільйона гривень торік.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: На Буковині ознаки ...

КОМЕНТАРІ