На Івано-Франківщині четвертий форум місцевого розвитку на Коломийщині

На Івано-Франківщині четвертий форум місцевого розвитку на Коломийщині

25.04.13 08:42 0 882
23 квітня в Коломийській райдержадміністрації відбулося засідання четвертого Форуму місцевого розвитку Коломийського району за участю координатора Івано-Франківського обласного ресурсного центру громад Лесі Хомин, голови районної ради Богдана Болюка, заступника голови райдержадміністрації Ярослава Мочернюка, членів координаційного комітету Форуму, функціональних груп організацій громад.

Протягом 2012 року в районі успішно реалізовано 4 мікропроекти Євросоюзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – 2»:

- «Капітальний ремонт приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Залуччя», кошторисна вартість проекту – 159,8 тис. грн., 26.10.2012р. відбулось відкриття об’єкту;

- «Капітальний ремонт приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Перерив», кошторисна вартість проекту – 162,3 тис. грн. 26.10.2012р. відбулось відкриття об’єкту.

Завершено роботи по проектах:

- «Впровадження енергозберігаючих заходів в Черемхівській ЗОШ I-II ступенів з метою забезпечення здорового розвитку дітей та економії бюджетних коштів», кошторисна вартість проекту – 212,7 тис. грн.;

- «Енергозберігаючі заходи в II корпусі Молодятинської ЗОШ I-II ступенів (заміна вікон, дверей, підведення опалення)», кошторисна вартість проекту – 173,6 тис. грн.

З метою сприяння реалізації проекту ЄС/ПРООН «Місцевийрозвиток орієнтований на громаду-2», розпорядженням Коломийської райдержадміністрації і районної ради від 20.10.2011 № 680/122-р утворено Форум місцевого розвитку Коломийського району, затверджено склад координаційного комітету та положення про Форум місцевого розвитку. Розпорядженням Коломийської райдержадміністрації і районної ради від 01.12.2011р. № 735/137-р створено районний ресурсний центр громад. За період реалізації другої фази проекту спільно з асистентами проекту проведено районний семінар, чотири семінари у відібраних населених пунктах, діалоги та тренінги з громадами, які впроваджують свої ініціативи, а також чотири засідання Форуму місцевого розвитку, на яких обговорювались проблемні питання та спільно визначались шляхи їх вирішення.

Районний ресурсний центр громад сприяв громадським організаціям в реалізації проектів: надавалась допомога громадам по розробці проектно-кошторисної документації; плани громад включені до програми соціально – економічного та культурного розвитку району; надавалась допомога в забезпеченні комп'ютерною та копіювальною технікою, доступу до мережі Інтернет; статті, оголошення, публікації про хід реалізації проекту публікувались в районній газеті «Вільний голос» та на офіційному веб-сайті райдержадміністарції; готувались запити на співфінансування проектів; надавалась допомога по написанню звітів.

Коломийський РРЦГ став переможцем конкурсу підтримки РРЦ, завдяки чому було придбано ноутбук, багатофункціональний пристрій, факс, сумку для ноутбука та флешку на 4 ГБ.

Загальна кошторисна вартість проектів, реалізованих в районі в 2012 році в рамках другої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду" становить 708,5 тис.грн. З них:

- кошти ПРООН - 319,9 тис.грн.,

- кошти обласного бюджету - 68,0 тис.грн.,

- кошти районного бюджету - 219,3 тис.грн.,

- кошти сільських рад - 53,2 тис.грн.,

- кошти громад - 36,2 тис.грн.

Координатор Івано-Франківського обласного ресурсного центру громад Леся Хомин проінформувала присутніх про користування ВЕБ порталом Національного ресурсного центру сталого місцевого розвитку.

За результатами засідання Форуму прийнято відповідну Резолюцію. Громадам доручено зареєструватися на ВЕБ порталі Національного РЦ СМР з метою обміну досвідом між практиками у сферісталого місцевого розвитку та пошуку нових донорів для впровадження ініціатив на засадах співфінансування.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ