На Івано-Франківщині тосол із соди та синьки

На Івано-Франківщині тосол із соди та синьки

25.04.13 13:00 0 939
Прикарпатські правоохоронці виявили мережу нелегального виробництва підробленого тосолу та паливно-мастильних матеріалів. Вилучено понад 5000 літрів автомобільного мастила та 4700 літрів тосолу.

У ході проведення спільної розробки працівників Надвірнянського відділу внутрішніх справ із управлінням Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області встановлено, що один із жителів Богородчанського району дома організував підпільний цех по виробництву тосолу – охолоджуючої рідини для автомобілів.

Правоохоронцями задокументовано діяльність групи осіб Надвірнянського, Богородчанського і сусідніх районів, які займалися виготовленням і розповсюдженням тосолу та паливно-мастильних матеріалів.

При проведенні санкціонованого обшуку в одного із жителів Богородчанського району виявили підпільний цех, де той, використовуючи соду, оцет, воду та синьку, виготовляв речовину, яку збував під виглядом тосолу. У процесі виготовлення, речовину відстоювали у тисячолітрових бочках, після чого розливали у півторалітрові, трьохлітрові та п’ятилітрові каністри, на які наклеювали етикетки марок відомих виробників.

Мастило ж, зловмисники викрадали на одному із державних підприємств Івано-Франківської області. Рідини збували в магазини Надвірнянського, Богородчанського та сусідніх районів за ринковою ціною.

Зараз проводиться досудове розслідування аби з’ясувати точну кількість осіб, які були задіяні у даній афері. Спеціалісти повідомляють, що сода, яка була одним із компонентів підробки, не тільки не охолоджує, а ще й виводить із ладу систему охолодження транспортних засобів.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Уряд Італії формуватиме ...

КОМЕНТАРІ