На Івано-Франківщині 30 квітня – останній день подання декларації про майновий стан і доходи

На Івано-Франківщині 30 квітня – останній день подання декларації про майновий стан і доходи

25.04.13 09:56 0 835
Декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у минулому році, подається до 1 травня 2013 року органу державної податкової служби за місцем реєстрації платника (місцем проживання).

Серед найбільш поширених видів доходів, які підлягають декларуванню –вартість успадкованого майна та подарунків; дохід, отриманий орендодавцем при наданні нерухомості в оренду або від її продажу; іноземні доходи; інвестиційний прибуток; додаткові блага, отримані від третіх осіб та інші доходи. У декларації проводиться розрахунок належної суми податку, яку необхідно сплатити до бюджету.

Також декларації можуть подати громадяни, які понесли в минулому році певні види витрат та мають право на отримання податкової знижки. При цьому зменшується оподатковуваний дохід та повертається з бюджету частина утриманого із заробітної плати податку на доходи фізичних осіб.

Порядок заповнення та подання декларації визначено ст. 179 Податкового кодексу України.

На офіційному веб-порталі Міндоходів України функціонує окремий розділ під назвою „Декларування громадянами майнового стану і доходів”. Тут розміщено всі необхідні нормативно-правові акти, якими регулюється порядок оподаткування доходів фізичних осіб, форма річної податкової декларації, зразок її заповнення, консультації та коментарі провідних фахівців Міндоходів України. Додаткові матеріалиДекларування доходів - конституційний обов"язок громадян (Завантажити)Листівка "Декларування доходів громадян" (Завантажити)Основні випадки подання декларації (Завантажити)Відеоматеріали по темі



Триває кампанія декларування

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ФК "Металіст" везе своїх ...

КОМЕНТАРІ