У Львові відкрили Академію фехтування

У Львові відкрили Академію фехтування

25.04.13 14:38 0 858
В межах підбиття підсумків XI літньої Універсіади України з фехтування у Львові урочисто відкрили Академію фехтування.

Академія фехтування Львівщини, яка стала невід’ємною частиною спортивно-тренувального комплексу Львівського державного університету фізкультури «СКІФ» (м. Львів, вул. Черемшини, 17), включає новий фехтувальний зал, сучасні доріжки для заняття фехтуванням, а також ряд спеціальних тренажерів для розвитку спортивної майстерності спортсменів.

На відкритті нового фехтувального залу до спортсменів та гостей звернулися голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Євген Баженков, ректор Львівського державного університету фізичної культури Євген Приступа, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Анатолій Ігнатович, начальник управління з фізичного виховання та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер, президент Львівської обласної федерації фехтування Василь Бусол, президент обласного спортивного товариства “Спартак” Віктор Первачук.

Після урочистого перерізання стрічки та освячення спортивної споруди, перед присутніми виступили актори театру спорту, а юні фехтувальники у двобої продемонстрували фехтувальну майстерність. Першими ж на фехтувальній доріжці схрестили рапіри чемпіонка світу з фехтування, учасниця Олімпійських ігор у Афінах Анфіса Почкалова та голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Євген Баженков.

Мета відкриття Академії фехтування – збільшення популярності фехтування, яке є одним із пріоритетних видів спорту для Львівщини. У новому спеціалізованому залі тренуватимуться збірна України, діти-початківці, а також студенти-спортсмени вищих навчальних закладів Львівської області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На саміті Росія – НАТО ...
Наступна новина: розпочалися змагання з ...

КОМЕНТАРІ