На Житомирщині благородність справи Товариства Червоного Хреста доведена роками

На Житомирщині благородність справи Товариства Червоного Хреста доведена роками

25.04.13 16:15 0 938
На цьому акцентував заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих під час круглого столу «Минуле, сьогодення та майбутнє Українського Червоного Хреста», що відбувся 23 квітня у Житомирському інституті медсестринства з нагоди 95-річчя від дня утворення Товариства. «Перш за все, хочеться відзначити не стільки саму організацію, скільки людей, котрі працюють у цій структурі, оскільки вони займаються благородною справою, важливість якої доведена роками, – зауважив посадовець. – Червоних Хрест – це організація, яка вкрай необхідна для того, аби наше суспільство функціонувало. Загалом можна прожити, маючи деякі вади, можна прожити впроголодь і навіть не користуючись певними благами цивілізації, але якою буде якість такого життя? Тож Товариство Червоного Хреста якраз і покликане для того, аби покращувати життя тих, хто цього потребує».

Під час свого виступу Ярослав Долгих зазначив, що Товариство Червоного Хреста наразі є однією з не багатьох структур, яка пройшовши перевірку часом, залишила за собою важливу функцію – правдивого волонтерського руху. «Ви залучаєте людей, котрі допомагають іншим не з якихось прагматичних міркувань, а виключно за покликом серця – тому що не можуть цього не робити. І це одна з тих найважливіших характеристик, які й досі залишаються основоположними для Товариства Червоного Хреста», – наголосив заступник очільника області, звертаючись до представників червонохресного руху Житомирщини.

Переказуючи вітання від голови облдержадміністрації Сергія Рижука, за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у надання соціально-психологічної підтримки і медичної допомоги населенню, високий професіоналізм та з нагоди 95-річчя з дня створення Товариства Червоного Хреста України Ярослав Долгих нагородив почесними грамотами та грошовими преміями патронажну медичну сестру Бердичівської міської організації Товариства Червоного Хреста України Ольгу Дрокову, голову Коростенської міської організації Товариства Червоного Хреста України Людмилу Шкуратову та голову Коростишівської районної організації Товариства Червоного Хреста України Ольгу Юрченко.

Приєднуючись до привітань, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков повідомив: «Серед більш ніж 300 товариств і громадських організацій, які діють на теренах Житомирщини, обласна організація Червоного Хреста України займає особливе місце. Адже діяльність цієї структури ґрунтується на дуже важливих принципах –зокрема гуманності, незалежності, єдності та милосердя, – які для жителів нашої області мають практичне значення. Так, обласна організація опікується постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи, активізуючи роботу із надання цій групі населення гуманітарної та медикаментозної допомоги».

Товариство Червоного Хреста України започаткувало свою діяльність 18 квітня 1918 року. Тоді ж у Києві відбувся перший з’їзд Товариства, з якого й почався відлік роботи червонохресної організації на Житомирщині. Голова Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександр Богдан пояснив, що «найголовнішими завданнями Червоного Хреста є надання медико-соціальної допомоги громадянам похилого віку та при надзвичайних ситуаціях і стихійних лихах, а також допомога дітям сиротам і сім’ям, які опинилися у нескладних життєвих обставинах». Для цього при обласній організації діє патронажна служба Червоного Хреста, до складу якої належить 171 медична сестра. Крім того, важливу роботу у напрямку надання медико-соціальної допомоги здійснює ХОСПІС Червоного Хреста. Ця структура створена обласною організацією 1997-го року у місті Коростені, де продовжує функціонувати й нині. Персонал ХОСПІСу допомагає невиліковним онкохворим, котрі прикуті до ліжка. Ще одним із секторів діяльності обласної організації, зі слів Олександра Богдана, є залучення населення до безоплатного донорства.

Також у засідання круглого столу брала участь заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Усольцева, представники профспілки медичних працівників області, керівники районних організацій Червоного Хреста на Житомирщині.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині ознаки ...
Наступна новина: Хайнкес: "Ми порадіємо ...

КОМЕНТАРІ