На Рівненщині назвали кращі книги місцевих авторів

На Рівненщині назвали кращі книги місцевих авторів

25.04.13 13:32 0 934
Найцікавіші видання обирали відвідувачі книгозбірень області, а також вчителі та працівники бібліотек. Загалом у рейтинговому опитуванні взяли участь більше 20 тисяч учасників. Водночас думку з цього приводу висловили й інтернет-користувачі. В результаті найпопулярніші книги обирали у 10 номінаціях. Отож, кращою поетичною збіркою визнали «Смак сонця» Василя Басараби, прозовим виданням – повість Любові Пшеничної «Коли зацвітуть лілеї…», з мемуаристики та документалістики – історичні нариси Андрія Жив’юка «Від «Дерманської Республіки» до «Дерманської трагедії»», видання для юнацтва та молоді – повість Олександра Євтушка «Пиво з абрикосів». До речі, ці 4 книги вийшли друком за кошти обласного бюджету. Також переможцем у номінації «Краще історико-краєзнавче видання» стала книга Івана Сидорчика «Ромейки на зламі епох: в контексті часу та подій, історія села та долі його людей», «Краще довідкове видання» – «Природо-заповідний фонд Рівненської області» Юрія Грищенка, «Краще видання для дітей» – «Федько прибулець з Інтернету» Сергія Гридіна, «Кращий літературний дебют» – «Світ у долонях» Валентини Люліч, «Краще поліграфічне видання» – «Квасилів: фрагменти історії», упорядковане Анною Лимич, «Краща книга про місто Рівне» (з нагоди 730-річчя від дня заснування м.Рівного) – «Рівне у долях його мешканців» Галини Данильчук.

Нагадаємо, обласна влада підтримує місцевих авторів. Так, на Рівненщині діє відповідна програма, спрямована на видання та популяризацію їх творів.

Довідково: обласний конкурс «Краща книга Рівненщини» започаткувало обласне відділення Української бібліотечної асоціації. Захід відбувається вже 4 рік поспіль.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Тернопільщина: до ...
Наступна новина: Олександр Вілкул: «Протягом ...

КОМЕНТАРІ