На Рівненщині результатом роботи податкового аудиту стало надходження майже 30 мільйонів гривень

На Рівненщині результатом роботи податкового аудиту стало надходження майже 30 мільйонів гривень

25.04.13 10:23 0 888
Днями у податковій службі області підбивали підсумки роботи підрозділи податкового контролю.

За перший квартал поточного року на Рівненщині планово перевірено 15 підприємств – юридичних осіб, що менше, ніж у І кварталі минулого року на 23,4 відсотка.

Усього здійснено 276 документальних перевірок, за результатами яких донараховано понад 29 млн. грн., з яких вже сплачено до бюджету 26 млн. гривень.

Як наголосила заступник голови ДПС у області Мирослава Ковтуцька, податкова служба й надалі дотримуватиметься задекларованого принципу: зменшення кількості перевірок як результату зростання довіри до представників бізнесу. «Створення принципово нової моделі взаємодії із суб'єктами господарювання, впровадження системи дистанційного моніторингу та оцінки податкових ризиків вже дає свої результати. У першому кварталі поточного року рівненські підприємства перевірялися на чверть менше, ніж в минулому році. Ця тенденція буде збережена упродовж усього року. Ми довіряємо бізнесу, надаємо додаткові стимули, забезпечуємо належний податковий сервіс та всебічно сприяємо розвитку підприємництва в регіоні. Взамін розраховуємо на дотримання законності з їхнього боку та чесної і прозорої сплати податків», – зазначила Мирослава Михайлівна.

Водночас завдання підрозділів податкового контролю полягає у забезпеченні детальної та ефективної доперевірочної роботи. Зокрема, робота повинна бути спрямована на відпрацювання виключно платників, які функціонують не у площині закону та використовують схеми мінімізації податкових зобов’язань.

Разом з тим, податківці розглянули 26 матеріалів, наданих підрозділами податкової міліції та іншими правоохоронними органами. Як наслідок – за кожним розглянутим фактом проведено позапланові перевірки, донараховано 347,3 тис. гривень.

Тарас Федишин,

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 22 по 26 квітня у ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ