Правозахисники заявляють про репресії під час правління Путіна

Правозахисники заявляють про репресії під час правління Путіна

25.04.13 13:47 0 880
Міжнародні правозахисні організації оприлюднили звіти, в яких засуджують систематичний підрив і порушення прав росіян на свободу слова, зібрань і об’єднань за рік перебування Володимира Путіна на третьому терміні свого президентства в Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Amnesty International і Human Rights Watch також наголошують на послідовному придушенні при Путіні механізмів функціонування громадянського суспільства в Росії.

У своєму звіті Amnesty International, зокрема, зосереджується на обмеженнях прав на мирні збори, ухвалених у червні 2012 року. Крім того, правозахисники критикують надмір поліцейської сили, застосованої до демонстрантів.

За рік третього терміну на посаді президента Володимиром Путіним були ініційовані два нових закони і внесення змін до 11 чинних законів, які стали частиною розширених заборон на інакодумство, критику влади і протестів громадян. Ці закони й зміни до них, як сказано у звіті Amnesty International, здійснені з порушенням міжнародно-правових зобов’язань Росії.

«Ці нещодавні правові ініціативи російської влади, як вона заявила, мають на меті забезпечення громадського порядку і захист прав громадян. Але їхній ефект є повною протилежністю: відомі урядові критики, голоси опозиції, міжнародні спостерігачі, пересічні громадяни демонструють на широкому діапазоні прикладів, що їхні права обмежувалися впродовж року, що минув», – заявив Джон Далгюзен, програмний директор Amnesty International з питань Європи і Центральної Азії.

Водночас у звіті Human Rights Watch йдеться про закони і дії влади, які загрожують громадянському суспільству. Зокрема, правозахисники згадують закон, що стосується іноземного фінансування громадських організацій і зобов’язання їх в такому випадку реєструватися як «іноземні агенти».

Правозахисники наголошують, що нове законодавство і нещодавні обшуки в неурядових організаціях порушують взяті Москвою міжнародні зобов’язання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: на кордоні ...

КОМЕНТАРІ