Росія: захист Навального просить суд повернути справу прокуратурі

Росія: захист Навального просить суд повернути справу прокуратурі

25.04.13 17:37 0 904
Адвокати російського опозиціонера Олексія Навального закликають суд відправити справу свого підзахисного на дорозслідування в прокуратуру. Про це вони заявили в кіровському суді, де відновилося слухання справи Навального. За словами адвоката Вадима Кобзева, клопотання базується на процедурних помилках у справі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суддя переніс засідання на другу половину дня, щоб ухвалити рішення за клопотанням захисту.

Навальний висловив сподівання, що суддя серйозно поставиться до клопотання захисту.

«Ми задоволені тим, що прокуратура, взявши час на вивчення, не змогла спростувати всі шість наших доводів, кожен із яких має привести до того, що кримінальна справа має бути повернена прокуророві. Суддя взяв досить багато часу, що теж говорить про те, що він досить серйозно оцінює наше клопотання і ті доводи, які ми привели. Ну, подивимося, яке рішення він винесе», – сказав опозиціонер.

Перед цим суд відмовився на прохання адвокатів перенести засідання на 20 травня. Адвокати заявляли, що не встигли ознайомитися з усіма 7,5 тисячами сторінок справи.

Навального звинувачують у розкраданні понад півмільйона доларів під час роботи у 2009 році позаштатним радником губернатора Кіровської області.

У разі визнання винним 36-річному Навальному загрожує до 10 років позбавлення волі. Сам підсудний каже про політичні мотиви переслідування – через те, що є послідовним критиком президента Росії Володимира Путіна.

Навальний був в авангарді опозиційних виступів 2012 року, які сколихнули Росію після перемоги Путіна на виборах – на початку його третього терміну на посаді президента.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: VI Польсько-українські ...
Наступна новина: Матеріали кримінальних ...

КОМЕНТАРІ