Тернопільщина: від вогню врятовано 70 гектарів хвойного лісового масиву Національного природного парку «Кременецькі гори»

Тернопільщина: від вогню врятовано 70 гектарів хвойного лісового масиву Національного природного парку «Кременецькі гори»

25.04.13 12:52 0 818
23 квітня о 14:09 на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу сухої трави поблизу хвойного лісового масиву в неподалік села Куликів Кременецького району.

Пожежа виникла в урочищі «Вовча гора» на території Національного природного парку «Кременецькі гори», що розташований на межі Кременецького та Шумського районів Тернопільської області та є об'єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

По прибуттю рятувальників до місця виклику було встановлено, що пожежа виникла на місці суцільної вирубки хвойного лісу, яка займає площу 2 га – горіла лісова підстилка та рештки, що залишились після порізки хвойного масиву.

Всього до гасіння пожежі було залучено 8 одиниць техніки та 76 чоловік. Пліч-о-пліч з бійцями пожежно-рятувальних підрозділів Кременця та Почаєва з вогнем боролися працівники Національного природного парку «Кременецькі гори» та сільські вогнеборці - члени добровільних пожежних дружин сіл Дунаїв та Куликів.

Спільними зусиллями о 16:45 була здійснена локалізація – розповсюдження полум’я вдалось зупинити, а о 17:15 пожежу було повністю ліквідовано.

Завдяки оперативним та злагодженим діям вогнеборців від вогненної стихії було врятовано хвойний лісовий масив Національного природного парку «Кременецькі гори» на площі 70 гектарів.

Внаслідок пожежі вогнем знищено рештки суцільного зрубу та лісової підстилки на площі 1,8 га. Причина виникнення пожежі, прямі та побічні збитки встановлюються. Загиблих та потерпілих внаслідок пожежі не було.

На місці події працювала оперативні групи служби цивільного захисту у Кременецькому районі та Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області на чолі з начальником Управління генерал-майором служби цивільного захисту Євгеном Лукавим.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині олександр ...
Наступна новина: На Львівщині у 73 аптеках ...

КОМЕНТАРІ