У Тернополі відбудеться Всеукраїнський фестиваль української книги

У Тернополі відбудеться Всеукраїнський фестиваль української книги

25.04.13 16:45 0 886
У Тернополі 25-27 квітня 2013 року в Українському домі «Перемога» відбудеться IV Всеукраїнський фестиваль української книжки «Джура-фест-2013». Заклад української культури у самісінькому серці Тернополя у ці дні перетвориться на кількаденне книжкове дійство. Переповнені читацькі аудиторії минулоріч довели, що тернополяни радо беруть участь у презентаціях, зустрічах і майстер-класах і цікавляться книжковими новинками. Жителі Тернополя уже з нетерпінням чекають фестивалю і цього року, тому міські бібліотеки, школи і виші готові прийняти авторів і представників видавництв у своїх стінах. Співорганізаторами свята книги є Тернопільська міська рада та міське управління культури і мистецтв, а також облдержадміністрація і видавництво «Джура».

Минулого року у фестивалі взяло участь 43 видавництва з різних міст. До Тернополя найбільше полюбляють приїжджати видавці зі Львова, Києва, Луцька, Івано-Франківська… Охоче беруть участь і тернопільські представники книгодрукарської галузі. Постійними учасниками упродовж чотирьох років є «БаК», «Підручники і посібники», «Навчальна книга «Богдан», «Місіонер», «Коло», «Апріорі», «МАПА», «Ранок», «Фактор», «Грані-Т», «Мандрівець», «Зелений пес», «Старий лев» та інші. Вдруге приїдуть представники редакції дитячого журналу «Пізнайко». До речі, минулого року саме вони зробили справжній фурор у школах міста. Під час презентацій журналу учні грали в інтерактивні ігри, а наприкінці кожен отримав подарунок. Цьогоріч «Пізнайко» також підготував чимало сюрпризів. Уперше у фестивалі візьме участь місцеве видавництво «Крок», яке готує для всіх відвідувачів чотири заходи.

Головне завдання фестивалю – давати можливість молодим і не дуже відомим письменникам представити свої творчі доробки.

Потрібно зауважити, що бажаючих поспілкуватися із читачами настільки багато, що всі вони просто фізично не можуть водночас поміститися навіть у найбільшому за площею залі «Перемоги». В Українському домі діятиме виставка-продаж книг за цінами виробника, відбудеться творчий вечір Олега Германа, автограф-сесії та багато іншого. Але упродовж трьох днів місто охоплює книжкова лихоманка. Паралельно у всіх бібліотеках міста відбуваються зустрічі і презентації. «Хочу подякувати усім завідувачам книгозбірень за бажання сприяти поширенню друкованого слова. Я щиро вдячний Галині Компанієць, Надії Данчевській, Ользі Кононенко, Надії Качуровській, Ганні Заставецькій, Надії Швець, Тамарі Качалубі, Любові Водарській та багатьом іншим за те, що вони приймають у себе авторів і видавців. Під час минулорічного фестивалю лише у бібліотеках міста відбулося понад 60 заходів. Також підтримують своїх колег у цьому працівники обласної універсальної наукової бібліотеки, бібліотеки для молоді та обласної дитячої бібліотеки. Багатьох письменників здивувало те, що в нашому місті у бібліотеках вирує життя, відбувається багато цікавих заходів. Одним словом, упродовж цих днів місто живе тільки книгою. Із волонтерськими обов’язками добре справилися студенти відділення комп’ютерних та видавничих технологій Галицького коледжу імені В.Чорновола», - розповів директор фестивалю Василь Ванчура.

Програма IV Всеукраїнського фестивалю української книжки «ДЖУРА-фест-2013»

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Від ураження струмом у ...

КОМЕНТАРІ