На Тернопільщині зустрічі працівників міграційної служби з іноземними студентами стають традиційними

На Тернопільщині зустрічі працівників міграційної служби з іноземними студентами стають традиційними

25.04.13 11:01 0 886
З іноземними студентами стають традиційними

Нещодавно в Тернопільському Державному медичному університеті ім. І.Горбачевського відбулася зустріч працівників міграційної служби з студентами-іноземцями. Такий захід проводиться уже не вперше і має на меті інформування молодих людей з різних країн світу про правила перебування на території України.

З кожним роком збільшується кількість іноземців, які бажають здобути освіту саме в Тернополі. Нині в місцевих вишах навчається близько двох тисяч іноземних студентів, 1023 - оволодіває лікарським фахом в медичному університеті. Відтак спеціалісти обласного управління міграційної служби є частими гостями цього навчального закладу. Під час останньої зустрічі заступник начальника відділу у справах іноземців та біженців УДМС України в Тернопільській області Лариса Христюк та головний спеціаліст цього ж відділу Зоряна Зазуляк ознайомили студентів зі змінами у міграційному законодавстві, поінформували про порядок їх документування посвідками на тимчасове проживання. Не оминули й питання адміністративної відповідальності за порушення законодавства про правовий статус іноземців, адже, незважаючи на те, громадянами якої країни є закордонні гості, вони повинні поважати та дотримуватися законів держави, на території якої вони перебувають.

Студенти, у свою чергу, цікавилися, чи можуть вони змінювати місце проживання, у тому числі переїжджати в іншу область, переводитись на навчання до іншого вузу, також запитували про порядок обміну посвідки у зв’язку з псуванням чи втратою попередньої. На всі питання іноземців працівники міграційної служби дали вичерпні відповіді.

Управління державної міграційної служби

в Тернопільській області в Тернопільській області

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ