Хмельниччина: на національній архітектурній пам’ятці ділки «відмили» 130 тисяч гривень

Хмельниччина: на національній архітектурній пам’ятці ділки «відмили» 130 тисяч гривень

25.04.13 11:11 0 884
Правоохоронці відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, головного управління Міндоходів Хмельниччини викрили "сірого" будівельника з Кам’янця-Подільського та «нечистого на руку» посадовця з буковинського регіонального управління капітального будівництва, які у змові на ремонті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича спільними зусиллями привласнили «зайвих» 130 тисяч гривень бюджетних коштів.

Аби увірвати від тендерних коштів ласий шмат, махінатори «намалювали» у фінансовій звітності «ліві» витрати на реставрацію Митропличного корпусу університету одразу по 17 позиціях, які й були оплачені з бюджету.

«Брудні» гроші, що осіли у кишенях казнокрадів, зловмисники вирішили «відмити» на ремонті власних адміністративних приміщень. Задля здійснення кримінальної оборудки засновник кам’янецького «тіньовика» перерахував державні кошти за «віртуальні» будівельні послуги іншому підконтрольному йому підприємству. Втім, «замаскувати» справжнє походження грошей горе-реставратору не вдалося, – на заваді стали податківці, які «вирахували» аферу.

Наразі слідчим відділом головного управління Міндоходів у Хмельницькій області за розкрадання державних коштів, а також їх подальшу легалізацію проти зловмисників відкриті кримінальні провадження, що кваліфікуються за статтями 191 та 209 Кримінального кодексу України.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ