На Рівненщині на виготовленні генпланів заробляють шалені гроші

На Рівненщині на виготовленні генпланів заробляють шалені гроші

26.04.13 08:40 0 1352
Депутати Шубківської сільської ради Рівненського району звернулися до голови Рівненської облдержадміністрації Василя Берташа з проханням включити їх сільську раду у співфінансування на виготовлення генеральних планів населених пунктів сільської ради. Під зверненням підписалися 12 з 20 шубківських депутатів.

"В той час, коли землі господарства ПАТ СГП "Шубківське" понад 10 років заростали бур'янами, ми депутати Шубківської сільської ради, виконуючи нпакази виборців добилися дозволу від Міністерства агрополітики щодо передачі 328 га з цих земель в землі запасу сілської ради з метою розширення меж населених пунктів та наданням земельних ділянок під будівництво молодим сім'ям та іншим громадянам", - йдеться у зверненні, яке також надійшло депутату Рівненської обласної ради Степану Молчану.

Проте, розширити межі населеного пункту без генерального плану (розроблення схеми-планування, геодезичні зйомки, зонусвання тощо) неможливо, а в сільради коштів на виготовлення генплану немає.
Між тим, якз зазначають чиновники Рівненського Державного комітету із земельних ресурсів, виготовлення документів на одну ділянку складає 1,5 тисячі гривень. Водночас, як стверджують шубківські депутати, приватні фірми з якими Рівненська райдержадміністрація укладає угоди беруть за ділянку 3,7 тисячі гривень.

За словами Степана Молчана, якщо порахувати виходить, що з одного масиву ділянок (всього 416 по 2, 2 тисячі гривень кожна - ред.) приватні структури мають понад 915 тисяч гривень.
Шубківські депутати вважають, що таких коштів вистачило б на виготовлення генеральних планів усіх 6 сіл, що входять до сільської ради.

До відома: майже 200 громадян пільгової категорії (чорнобильці, афганці тощо) отримамали ділянки на території Шубківської сільської ради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ