Борис Клімчук: Ситуація з виконанням бюджету напружена, однак в області є резерви та можливості, аби його виконати і перевиконати

Борис Клімчук: Ситуація з виконанням бюджету напружена, однак в області є резерви та можливості, аби його виконати і перевиконати

26.04.13 16:06 0 879
Підсумки виконання обласного бюджету за перший квартал 2013 року обговорювали на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації.

Як поінформував директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, надходження до казни області зростають у порівнянні з минулим роком, однак, оскільки урядом підвищені показники до виконання бюджетів, ситуація залишається дещо напруженою.

Ігор Никитюк повідомив, що бюджет області за доходами загального та спеціального фондів за звітний період виконано на 97,3%. З держбюджету перераховано вже 560,8 млн. грн. дотації вирівнювання та 521,1 млн. грн. цільових субвенцій. Місцеві бюджети за загальним фондом у звітному періоді виконані на 96,2%.

Він відзначив і той факт, що у порівнянні з відповідним періодом 2012 на 14,5 млн грн зросли надходження до загального фонду місцевих бюджетів.

Разом з тим, є недоїмка з платежів до місцевих бюджетів, зокрема є заборгованість у 12,1 млн грн чи не з основного бюджетонаповнюючого податку – на доходи фізичних осіб. Як зазначили на нараді, це не перераховані гроші податковими агентами. Оскільки людьми цей податок, кажуть, сплачений. У зв’язку з цим, місцеві ради недоотримують дотації вирівнювання з держбюджету, а це майже 64 мільйони гривень.

Однак, як підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, захищені статті будуть стовідсотково профінансовані: «В області немає проблем ні з фінансуванням заробітних плат, ні з оплатою енергоносіїв. І я запевняю усіх волинських бюджетників, що так буде й надалі. Більше того – згідно постанов Кабміну, зарплати поступово зростатимуть. Але при цьому ми будемо вимагати виконання усіх без винятку місцевих бюджетів».

«Ми перевиконуємо показники першого кварталу минулого року, добре, на десятки мільйонів гривень, але по деяких позиціях, закладених у держбюджеті, поки що не спрацьовуємо. Однак, усі розуміють, що потрібно збільшувати пенсії, будувати і ремонтувати, а на це потрібні кошти. Отож, щоб прохати у держави – потрібно виконати її завдання», - наголосив Борис Клімчук.

Голова облдержадміністрації запевнив, що в області є всі можливості аби виконати і перевиконати цьогорічний бюджет: «Ми проаналізували ситуацію, віднайшли певні резерви для ліквідації заборгованості з окремих платежів в сільських та селищних радах, в районах. Будемо працювати, для цього є усі можливості».

Довідково:

На виплату заробітної плати бюджетникам спрямовано 602,3 млн. грн., або 23,8% до бюджетних призначень на 2013 рік, станом на 1 квітня цього року заборгованість відсутня.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ