На Івано-Франківщині щоб права працівників на підприємствах були захищені

На Івано-Франківщині щоб права працівників на підприємствах були захищені

26.04.13 08:43 0 793
У середу, 24 квітня, у Калуському районі відбулося виїзне засідання робочої групи з питань аналізу стану соціально-економічного розвитку районів і міст області та наповнення місцевих бюджетів під головуванням директора департаменту фінансів ОДА Галини Карп. На нараду були запрошені підприємці (юридичні особи та фізичні особи), які нарахували в лютому 2013 року працівникам заробітну плату менше мінімальної.

Голова Калуської РДА Василь Петрів охарактеризував дохідну і видаткову частини бюджету району, заступник голови РДА Ольга Курпіта проаналізувала ситуацію щодо заборгованості із заробітної плати на підприємствах та окреслила заходи для її погашення.

Однією з особливостей підприємницької діяльності в районі є те, що чимало підприємців тільки зареєстровані в населених пунктах району, тоді як свою підприємницьку діяльність здійснюють в місті Калуш. А це означає, коментує таку ситуацію голова РДА Василь Петрів, що якщо вживати заходів, щоб підприємці виплачували зарплату та сплачували податки відповідно до чинного законодавства, вони одразу перереєструють свою діяльність до міста.

Ще одним з проблемних питань є те, що оДПІ, управління Пенсійного фонду показують спільну інформацію про ситуацію в місті та районі, тоді як вони є різними адміністративними одиницями, а це, в свою чергу, дуже часто негативно позначається як на статистичних показниках, так і на тому, щоб вчасно проконтролювати ситуацію.

За словами директора департаменту фінансів ОДА Галини Карп, даний захід є роз’яснювально-попереджувальним. «Ви повинні працювати в законодавчому полі, - звернулася Галина Карп до підприємців, які нараховують працівникам заробітну плату менше мінімальної. – Держава зробить все для того, щоб права працівників на ваших підприємствах були захищені».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Під час спільного ...

КОМЕНТАРІ