На Івано-Франківщині ветерани отримають до Дня Перемоги разову щорічну допомогу

На Івано-Франківщині ветерани отримають до Дня Перемоги разову щорічну допомогу

26.04.13 15:21 0 880
У 2013 році продовжується реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо виплати разової грошової допомоги ветеранам війни до Дня Перемоги. Про це йшлося на брифінгу за участю заступника директора департаменту соціальної політики – начальника управління соціального захисту населення Людмили

Непийводи.

У порівнянні з 2012 роком розмір допомоги в залежності від категорії пільговика зріс на 8–10 %. Залежно від групи інвалідності розмір допомоги становила від 1895 до 2415 грн.

На здійснюється виплата грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань.

Всього разову допомогу отримають 54148 осіб.

Для виплати допомоги з державного бюджету в область надійшло 17,2 млн. грн., що на 4 % більше в порівнянні з 2012 роком (2012 рік: 59575 осіб - 16,6 млн. грн.).

У 2013 році виплата разової грошової допомоги здійснюється у розмірах:

1) інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, геттo, інших місць примусового тримання, визнаних інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з ін. причин:

інвалідам І групи – 2415 грн.;

інвалідам ІІ групи – 2110 грн.;

інвалідам ІІІ групи – 1895 гривень;

2) учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, геттo, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків – 745 гривень;

3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 2415 гривень;

4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з ін. причин, які не одружилися вдруге, - 375 гривень;

5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал- соціалістським режимом у тилу ворога – 135 гривень.

Для оперативного реагування щодо вирішення проблемних питань отримання разової грошової допомоги при УПСЗН працюють телефонні лінії.

Також громадяни можуть звернутись безпосередньо до департаменту соціальної політики за тел. 75-24-67

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дітер Хан: Німецькому ...
Наступна новина: Львівводоканал щодня ...

КОМЕНТАРІ