Студенти Львівщини – переможці XI літньої універсіади України з фехтування

Студенти Львівщини – переможці XI літньої універсіади України з фехтування

26.04.13 09:10 0 806
На Львівщині завершилася XI літня Універсіади України з фехтування, що проводилася з 16 до 24 квітня 2013 року. У змаганнях взяли участь понад 200 спортсменів-студентів, 43 судді та 41 тренер з 14 областей України, що стало рекордом кількості учасників для такого виду змагань на Львівщині.

За підсумками змагань у командному заліку I місце вибороли фехтувальники Львівської області, набравши у загальному заліку 1179 очок. Друге місце посіла студентська збірна міста Києва, набравши сумарно 802 залікових очки. Бронзовий кубок додому повезли представники Миколаївської області, сумарно здобувши 768 очок.

Серед вищих навчальних закладів впевнену перемогу отримала збірна Львівського державного університету фізичної культури (1107,5 очок). Другими стали вихованці Національного університету фізичного виховання та спорту України (787 очок), третіми – представники Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова (760,5 очок).

В особистому заліку переможцями змагань з фехтування на рапірах серед чоловіків стали: Клод Юнес (1 місце, Львівський державний університет фізичної культури), Ростислав Герцик (2 місце, Львівський державний університет фізичної культури), Іващенко Денис (3 місце, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова) та Філіп Колесніков (3 місце, Львівський державний університет фізичної культури).

Серед жінок у фехтуванні на рапірах тріумфували представниці Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, які посіли 3 призових місця: Анастасія Московська (1 місце, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова), Катерина Ченцова (2 місце, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова); Катерина Деордієва (3 місце, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова); Анастасія Ленчук (3 місце, Львівський державний університет фізичної культури).

У фехтуванні на шпагах серед жінок більшість місць на подіумі посіли представниці Львівщини, зокрема: Анфіса Почкалова (1 місце, Львівський державний університет фізичної культури); Анастасія Івченко (2 місце, Львівський державний університет фізичної культури); Задорожна Ольга (3 місце, Львівський державний університет фізичної культури); Фейбі Біжура (3 місце, Національний університет фізичного виховання та спорту, м. Київ).

За підсумками змагань чемпіонів та призерів нагородили медалями та дипломами Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, а також пам’ятними кухлями-кружками та футболками з символікою Універсіади. Переможців нагороджували голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Євген Баженков, ректор Львівського державного університету фізичної культури Євген Приступа, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Анатолій Ігнатович, голова Львівського обласного осередку Студентської спілки України Богдан Юхницький, начальник управління з фізичного виховання та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер та інші.

Призерів змагань також привітали оркестр Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, а також актори студентського театру спорту, які виступили з вітальними номерами.

За результатами розпочато формування збірна команда України з фехтування, яка представлятиме Україну на XXVII Всесвітній Літній Універсіаді, що відбудеться з 6 до 17 липня 2013 року в м. Казань (Російська Федерація).

Нагадаємо, що XI літня Універсіада України з фехтування проводилася на Львівщині згідно з Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2013 рік, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.02.2013 №216. Організували змагання Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Львівський державний університет фізичної культури.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: у ...
Наступна новина: Клопп: "Моя команда ...

КОМЕНТАРІ