На Львівщині за крадіжку авто та спробу викрадення товару зі супермаркету стриянин отримав три роки позбавлення волі

На Львівщині за крадіжку авто та спробу викрадення товару зі супермаркету стриянин отримав три роки позбавлення волі

26.04.13 18:50 0 776
Втретє у житті вирок суду вислухав стриянин, який у 2011 році незаконно заволодів автомобілем та намагався винести товар зі супермаркету. Тоді у свої 30 років місцевий мешканець уже двічі побував у місцях позбавлення волі, де провів вісім з лишнім років.

Не зробивши для себе висновків, молодик знову опинився на лаві підсудних. У квітні 2011 року до Стрийського міського відділу міліції надійшла заява від місцевого мешканця. Чоловік повідомив про незаконне заволодіння його автомобілем, вартість якого становила 10 тисяч доларів США.

Як з’ясували працівники міліції, автомобіль без дозволу «взяв» покататися знайомий потерпілого, який того вечора був у нього в гостях. Скориставшись нагодою, зловмисник з кишені куртки господаря квартири викрав ключі від машини. Сів у автомобіль і вирушив на пошуки пригод. Незабаром нічна пригода закінчилась у кюветі на території одного зі сіл району. Горе-водій не впорався з керуванням і автомобіль опинився у кущах біля дороги. Там зловмисник його і покинув.

Тоді за фактом незаконного заволодіння слідчі відділення міськвідділу міліції порушили кримінальну справу. Крадію було пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України - незаконне заволодіння транспортним засобом.

Щойно слідчі міськвідділу міліції скерували справу до суду, як затятий крадій намагався винести зі супермаркету товар на загальну суму 673 гривні. Працівник охорони магазину зупинив молодика біля дверей з товаром, за який той не заплатив.

Знаючи, що покарання неминуче, зловмисник став ухилятися від суду. Майже рік він перебував у розшуку. В результаті оперативно-розшукових заходів у червні минулого року правоохоронці таки затримали молодика та взяли його під варту.

Нещодавно за скоєння злочинів, передбачених ч.2. ст.289, ч.2 ст.15 та ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України, зловмисника засуджено до трьох років позбавлення волі.

Суд, застосувавши статтю 69 Кримінального кодексу України, призначив йому більш м'яке покарання, ніж передбачено законом. За ґратами стриянину доведеться провести більше двох років, відлік терміну покарання розпочався з часу затримання.

Ольга Марцинюк, Стрийського міський відділ міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині влада ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ