Галина Чорна: "У селі ніхто не отримує зарплати на рівні середньої"

Галина Чорна: "У селі ніхто не отримує зарплати на рівні середньої"

26.04.13 18:35 0 809
Хоча, за статистикою, середня зарплата на Львівщині становить 2577 гривень, очевидно, що на селі ні в кого такої платні нема. Кілька мільйонерів і тисячі простих людей разом дають дуже гарну середню зарплату. Про це заявила депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Галина Чорна на сесії 25 квітня в обговоренні проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2013 рік.

"Аналіз ринку праці, зокрема, рівень безробіття і доходів населення – це одні з найголовніших показників, – зазначила у своєму виступі Галина Чорна. – Як йдеться у проекті, 14,8 тисячі осіб, йдеться у звіті, було залучено до громадських робіт. Але відомо, що громадські роботи проблему безробіття не вирішують, це переважно низькокваліфікована робота з дуже невеличкою оплатою. Це радше моральна допомога людям, аніж конкретне і реальне вирішення їхніх проблем. Тим часом організація громадських робіт обійшлася в чималу суму – 10,9 мільйона гривень. Може, варто було б спрямувати якусь частину тих коштів на створення постійних робочих місць?

Те, що в області проблема безробіття є однією з найболючіших, засвідчує та цифра, що у структурі доходів населення частка соціальних допомога становить понад 36 відсотків. Себто, маючи мізерний дохід, люди можуть претендувати на соціальну допомогу. Виходить замкнене коло: мізерні зарплати невигідні державі, бо вони провокують нові витрати з Держбюджету.

За статистикою, минулого року витрати населення становили 80,5 мрд. гривень, що на 30 відсотків більше, порівняно з попереднім. Це добра ознака – люди більше витрачають, отже більше заробляють. Але тут цікаво було би довідатися, яка частина тих збільшених витрат пішла на продукти харчування, які за рік суттєво зросли в ціні, чи на послуги ЖКГ, які також відчутно подорожчали.

Є чимало цифр, яким залишається лише дивуватися. Наприклад, що середня зарплата по області на одного працівника становить 2577 гривень. Але всім очевидно, що, для прикладу, на селі, ні в кого такої зарплати нема. Очевидно, що кілька мільйонерів і тисячі простих людей разом дають дуже гарну середню зарплату. Більш коректно було би дати цифру тих, які, наприклад, виживають на мінімальні доходи – тоді було б очевидно, чи є в нас "покращення".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відкрили ...

КОМЕНТАРІ