Депутати Львівської обласної ради визнали недостатніми дії влади з виконання Угоди між облрадою та урядом

Депутати Львівської обласної ради визнали недостатніми дії влади з виконання Угоди між облрадою та урядом

26.04.13 12:50 0 807
25 квітня на сесії Львівської обласної ради депутати визнали недостатньою роботу з виконання Угоди між Кабінетом Міністрів України і Львівською обласною радою щодо соціально-економічного розвитку Львівської області у 2012 році. За таке рішення проголосували 77 депутатів. Також депутати підтримали пропозицію про створення робочої групи для напрацювання нового проекту Угоди, оскільки термін дії цієї Угоди закінчується 31 грудня 2013 року.

На початку розгляду питання депутати заслухали інформацію Львівської обласної державної адміністрації про виконання Угоди між Кабінетом Міністрів України і Львівською обласною радою щодо соціально-економічного розвитку Львівської області у 2012 році. Співдоповідачем виступив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради свободівець Ярослав Качмарик.

Депутати наголошували на тому, що виконувалися в основному ті пункти Угоди, які стосувалися реструктуризації підприємств гірничої хімії. Натомість із Державного бюджету не було спрямовано коштів на збереження історико-культурної спадщини Львівщини. "18 відсотків фінансування з Держбюджету, згідно з Угодою, мали надійти на фінансування збереження історико-культурної спадщини, але ці кошти практично відсутні. Угода передбачає 102 інвестиційні проекти, значна частина з яких нереалізована", – наголосив голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради свободівець Ярослав Качмарик.

"Якщо в гірничій промисловості першочергово не фінансуються заходи з попередження загрози для життя і здоров'я людей, то напевне є претензії до Кабінету Міністрів.

Мені як депутату від Дрогобицького району не подобається, що на заходи на Стебницькому "Полімінералі" надійшло 50% коштів, – зазначив депутат-свободівець Михайло Задорожний. – Нам кажуть, що перевиконано фінансування капітального ремонту й реконструкції комунальних доріг. Чи бачимо ми в області ті відремонтовані дороги? Величезні кошти було вкладено на ремонт доріг до Євро-2012, але після зими зійшов сніг... разом із асфальтом".

За пропозицією Ярослава Качмарика, роботу з виконання Угоди між Кабінетом Міністрів України і Львівською обласною радою щодо соціально-економічного розвитку Львівської області протягом 2012 року визнано недостатньою.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Іраку третій день ...

КОМЕНТАРІ