З ініціативи депутатів-свободівців на сесії Львівської обласної ради розглянуть питання про вшанування полеглих у Другій світовій війни

З ініціативи депутатів-свободівців на сесії Львівської обласної ради розглянуть питання про вшанування полеглих у Другій світовій війни

26.04.13 19:50 0 893
25 квітня 2013 року на сесії Львівської обласної ради з ініціативи фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" депутати розглянуть питання про вшанування пам'яті полеглих у Другій світовій війні. Внести до порядку денного це питання запропонував свободівець Михайло Барбара.

За словами Михайла Барбари, необхідно унеможливити повторення подій, які стались у Львові 9 травня 2011 року. Голова фракції ВО "Свобода" в облраді Андрій Холявка у своєму виступі зазначив, що свободівці вимагають від правоохоронних органів не допустити провокацій з боку екстремістських організацій та забезпечити виконання рішень обласної ради, ухвалених 2010р. та 2011р. про відзначення на території Львівської області 8–9 травня пам'яті жертв Другої світової війни.

Нагадаємо, що 25 травня 2010 року Львівська обласна рада ухвалила рішення "Про відзначення Днів пам'яті жертв Другої світової війни", у якому вирішила відзначати щорічно на території Львівської області 8–9 травня Дні пам'яті жертв Другої світової війни. У ці дні проводити поминальні та скорботні заходи для вшанування українців, які стали жертвами німецько-нацистського і московсько-комуністичного тоталітарних режимів. Не вживати термін "Велика Вітчизняна війна" як такий, що не відповідає українській історичній реальності. Звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням вжити дієвих заходів із недопущення використання прапорів і символіки неіснуючої країни СССР та інших тоталітарних держав.

28 квітня 2011 року було ухвалено рішення "Про недопустимість використання радянської окупаційної символіки під час відзначення Днів пам'яті жертв Другої світової війни", у якому зокрема передбачено рекомендувати органам місцевого самоврядування, державної влади, підприємствам, установам та організаціям під час відзначення Днів пам'яті жертв Другої світової війни не використовувати копії Прапора Перемоги, будь-яку іншу радянсько-комуністичну чи нацистську символіку, які є наругою над пам'яттю жертв московсько-більшовицького та німецько-нацистських режимів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Головне управління ...
Наступна новина: На Тернопільщині медик ...

КОМЕНТАРІ