Львівщина: не зволікайте з переходом на використання касових апаратів з електронною стрічкою!

Львівщина: не зволікайте з переходом на використання касових апаратів з електронною стрічкою!

26.04.13 16:28 0 897
До 1 липня цього року усі користувачі касової техніки повинні перейти на електронну звітність касових апаратів. Для цього їм необхідно звертатися до центрів сервісного обслуговування або виробників касової техніки для проведення відповідного доопрацювання моделей касових апаратів або придбання нової техніки. Адже з 1 липня наступає відповідальність за недотримання нових норм законодавства. Будуть застосовуватися штрафні санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.).

У Львівській області до Системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій поки що підключено 793 одиниці касової техніки. Ці касові апарати вже формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервери податкової служби. Зважаючи на те, що всього в області зареєстровано 11950 користувачів касової техніки, а часу залишилося не так багато, податкова служба області рекомендує не зволікати з переходом на електронну стрічку касових апаратів.

Для подання звітності в електронному вигляді необхідно встановлювати лише ті модеми, використання яких передбачено виробником конкретної моделі реєстратора розрахункових операцій, та для яких ним розроблено відповідну версію внутрішнього програмного забезпечення, що занесена до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій.

Наказом ДПС України від 05.03.2013р. №51 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій» оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. У новому документі значно розширено версії внутрішнього програмного забезпечення, що дають змогу подання контрольно-звітної інформації до органів податкової служби.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Беркут" залишив ...
Наступна новина: Російським чиновникам ...

КОМЕНТАРІ