Чернігівщина: Володимир Хоменко відповів на запитання журналістів, прокоментував актуальні події життя області

Чернігівщина: Володимир Хоменко відповів на запитання журналістів, прокоментував актуальні події життя області

26.04.13 20:18 0 774
Після завершення розширеного засідання колегії облдержадміністрації Володимир Хоменко традиційно поспілкувався з представниками ЗМІ.

Користуючись нагодою, журналісти попросили очільника області дати оцінку роботі комунальників Чернігівщини під час опалювального періоду 2012-2013 років.

У цілому, за словами Володимира Хоменка, вони заслуговують на оцінку „задовільно”. Опалювальний сезон в області пройшов без особливих потрясінь, на відміну від інших регіонів. І вже зараз необхідно розпочинати підготовку до наступного опалювального сезону, яку потрібно провести на кращому рівні.

Також задовільно оцінив голова облдержадміністрації й роботу комунальних служб під час ліквідації наслідків сильних снігопадів. „Служби своєчасно реагували на наслідки негоди, забезпечували життєдіяльність усіх населених пунктів”, - сказав Володимир Хоменко. У подальшому, на його думку, під час подібних складних погодних умов потрібна концентрація зусиль усіх господарюючих суб’єктів, які є на території області. Задля цього необхідно налагоджувати співпрацю та залучати до роботи не тільки спецтехніку дорожніх служб, а й техніку приватних підприємств, яку можна використати для розчищення снігу. Це стосується, в першу чергу, сільгосппідприємств.

Серед іншого журналісти поцікавилися результатами візиту делегації Чернігівської області до Хорватії. Володимир Хоменко поділився власними враженнями та розповів про розвиток туризму, використання альтернативних видів палива, залучення інвестицій у Приморсько-горанській жупанії. „Досвід, підходи у господарюванні цього регіону дуже цікаві та корисні і можуть бути використані на теренах Чернігівщини. Влада відкриває двері, щоб надалі співпрацювали підприємці”, - зазначив він.

Запитали журналісти й про укріплення берега поблизу с. Миси Ріпкинського району. За словами Володимира Хоменка, це питання системно порушується областю перед центральними органами влади, адже його вирішення потребує залучення великих коштів. Цьогоріч були направлені відповідні листи, ведуться переговори з Держводгоспом, яке відповідає за цю роботу.

Також голова облдержадміністрації відповів на запитання щодо ремонту доріг, соціального захисту населення, постраждалого від наслідків Чорнобильської катастрофи, відшкодування різниці в тарифах теплопостачальним підприємствам області та інші.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові не буде гарячої ...
Наступна новина: Львівська обласна рада ...

КОМЕНТАРІ