На Житомирщині видатки держбюджету на підтримку постраждалих у результаті аварії на ЧАЕС зросли до 11,2 млрд грн

На Житомирщині видатки держбюджету на підтримку постраждалих у результаті аварії на ЧАЕС зросли до 11,2 млрд грн

26.04.13 11:47 0 866
Поліпшення умов соціального захисту людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, – одне з найважливіших завдань Президента України, Уряду. Влада істотно посилила соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

в Україні проживає понад 2 млн осіб, що віднесені до категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Цього року на їх соціальний захист, а також пенсійне забезпечення, виділено 11,17 млрд грн, це на 4,5 млрд грн, або на 66%, більше, ніж у 2009 році. Зокрема, 160 млн грн передбачено на забезпечення людей житлом, цього вистачить для 560 сімей, 360 млн грн передбачено на санаторно-курортне забезпечення. Витрати на пенсійне забезпечення «чорнобильців», порівняно з 2009 роком, зросли вдвічі – до 8 млрд грн.

Так, у 2012 році було вдвічі збільшено пенсії інвалідам з числа ліквідаторів-чорнобильців, удосконалено умови надання державної допомоги. Згідно з постановою КМУ «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи», з початку 2012 року середня пенсія інваліда-ліквідатора першої групи зросла з 2443 грн до 5440 грн, другої групи – з 2195 грн до 5130 грн, третьої групи – з 1420 грн до 3940 грн. Наша команда виконує свої обіцянки, ми чуємо прохання людей і задовольняємо їх у міру зростання економіки і надходжень до держскарбниці.

Значна частина постраждалих від аварії на ЧАЕС проживає на Житомирщині. - це понад 290 тис. чоловік, серед них 63,5 тис. дітей. Радіоактивного забруднення зазнала територія дев\'яти районів та двох міст області.

Для цієї категорії на поточний рік заплановано 187,3 млн. грн., з яких упродовж 4-х місяців надійшло та виплачено майже п’ятистам тисячам громадян 70 млн. грн.

Варто зазначити, що на даний час компенсаційні виплати, передбачені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», проводяться постраждалим мешканцям області своєчасно та у повному обсязі, заборгованість по них відсутня.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Головне управління ...

КОМЕНТАРІ