У Житомирській області пройшов місячник раннього виявлення та профілактики туберкульозу

У Житомирській області пройшов місячник раннього виявлення та профілактики туберкульозу

26.04.13 08:07 0 1041
З метою активізації інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо профілактики та лікування туберкульозу та з нагоди відзначення Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз в області проведено низку заходів.

18 березня висвітлено тему «Туберкульоз виліковний» в прямому ефірі «Вечірня панорама» обласного телебачення. 20 березня вийшла в ефір передача «Зупинимо туберкульоз» в програмі «Життя без хвороб» по FM радіо «Житомирська хвиля». Крім того, актуальні питання боротьби з туберкульозом, профілактику захворювання, проходження флюорографічних оглядів населення, проведення туберкулінодіагностики дітям висвітлено по міських та обласних телеканалах та по радіо. Матеріали щодо профілактики туберкульозу та небезпеку самолікування друкувалися на шпальтах регіональних газет. Інформація про проведення туберкульозних заходів в тому числі флюорографічних обстежень розміщувалась на сайтах райдержадміністрації.

Крім того питання ранньої діагностики і профілактики туберкульозу опрацьовано на семінарах, конференціях, курсах ПАЦ, заняттях з лікарями, медичними працівниками мережі, медичними спеціалістами та молодшим медичним персоналом та ін. Загалом проведено 50 навчальних заходів, якими охоплено 2713 фахівців.

21–22 березня до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом в м. Житомирі проведено загальноміську акцію «Здолаємо туберкульоз разом». В об’єктах торгівлі міста було організовано роботу інформаційно-профілактичних пунктів, де медичні сестри Червоного Хреста вимірювали артеріальний тиск та надавали консультації відвідувачам, а волонтери Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розповсюджували інформаційні матеріали щодо попередження захворювання на туберкульоз та інші небезпечні хвороби.

У центральних районних бібліотеках, бібліотеках навчальних та медичних закладів області демонструвалися виставки «Зупинить туберкульоз протягом мого життя». Крім того, в районних управліннях праці та соціального захисту, районних центрах зайнятості оформлено інформаційні стенди по питанню симптоматики туберкульозу та важливості раннього звернення за медичною допомогою. Також у поліклініках міста Житомира розміщено 23 санбюлетні «Туберкульоз – серйозна загроза для здоров’я», та випущено 155 санбюлетенів з питань профілактики туберкульозу.

Окрім цього, прочитано 163 лекції, проведено 1119 групових й індивідуальних бесід, 5 тематичних вечорів та 9 круглих столів щодо особливості перебігу, раннього виявлення, лікування та профілактики туберкульозу. На базі Житомирського інституту медсестринства проведено науково-теоретичну конференцію на тему «Позалегеневі форми туберкульозу – проблеми та шляхи вирішення» та науково-практичну конференцію «Діагностика та імунопрофілактика туберкульозу у дітей».

В навчальних закладах області проведені диктанти, конкурси плакатів та малюнків на тему профілактики туберкульозу. Крім того, проведені заняття з учнями шкіл та ПТУ в лекторіях здоров’я. З метою вивчення обізнаності населення щодо профілактики туберкульозу проведено соціологічне дослідження.

З закінченням місячника інформаційно-просвітницька робота серед населення щодо профілактики та лікування туберкульозу не буде згорнута. Адже це питання залишається надзвичайно актуальним для Житомирщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За тиждень в Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ