На Житомирщині проведено тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами

На Житомирщині проведено тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами

26.04.13 19:13 0 818
24 квітня у Новоград-Волинському районі на базі ДП «Городницьке ЛГ» Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства проведено спільні тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації умовної надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами. Навчання проводилось під керівництвом заступника начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олега Держанівського.

У ході навчань відпрацьовувалися різні методи гасіння низових та верхових пожеж у лісових масивах та взаємодії підрозділів управління ДСНС і Житомирського обласного управлінням лісового та мисливського господарства.

Перед початком лісівники продемонстрували журналістам роботу спеціальних камер спостереження, встановлених у лісах області для швидкого реагування на пожежу в лісі. Як тільки черговий пожежний у лісництві бачить дим – на місце відразу виїздять патрулі.

За задумом, у 19 кварталі Броницького лісництва ДП «Городницьке ЛГ» виникло загоряння сухої трави. Про займання повідомив черговий лісництва і направив патрульний автомобіль на пожежу. За допомогою ранцевих оприскувачів співробітники лісництва намагалися впоратися з вогнем. На допомогу лісникам під’їжджає автоцистерна та трактори – машини заливають полум’я водою, трактори оборюють місце пожежі. Через поривчастий вітер вогонь розповсюджується далі. Тоді на допомогу лісівникам виїжджають рятувальники. За допомогою особового складу та техніки обласного управління Державної служби з НС вогонь вдається зупинити.

У заході взяли участь з боку рятувальників 4 одиниці основної та спеціальної техніки та 30 чоловік особового складу.

Наостанок керівники навчань подякували особовому складу обох служб і висловили побажання, щоб навички, відпрацьовані цього дня, не довелося застосовувати на практиці.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова ЛОДА перебуває з ...
Наступна новина: В Тернополі міська влада ...

КОМЕНТАРІ