Житомирщина: у загальноосвітніх школах міста відбувся «День цивільного захисту»

Житомирщина: у загальноосвітніх школах міста відбувся «День цивільного захисту»

26.04.13 09:07 0 779
З метою підвищення рівня обізнаності щодо надзвичайних ситуацій і подій техногенного та природного характеру, відпрацювання дій та навичок учнів при загрозі життю та здоров’ю, перевірки теоретичних та практичних знань учнів щодо основ безпеки життєдіяльності та у рамках проведення Тижнів безпеки життєдіяльності 24-25 квітня 2013 року в Житомирському обласному педагогічному ліцеї та загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 36 відбувся День цивільного захисту.

Підготовка до Дня ЦЗ розпочалася мало не з перших днів квітня. Під час уроків та виховних годин учні разом зі своїми викладачами писали малюнки, виготовляли плакати, продумували заходи з пропаганди безпечної життєдіяльності.

Безпосередньо День цивільного захисту розпочинався лінійками на пришкільних майданчиках. Як і на всіх наступних заходах, були присутні фахівці Управління ДСНС в області, які довели до школярів правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці. Особливу увагу рятувальники приділили навчанню дітей правилам поводженню з вибухонебезпечними предметами та передали навчальним закладам тематичний фільм.

Відповідно до плану проведення Дня ЦЗ, на першому уроці були організовані класні години «Учням про цивільний захист». Високий рівень підготовки та знань продемонстрували всі учні та педагоги. Вчителі спільно з рятувальниками творчо організували перегляди актуальних тематичних презентацій та навчальних відеофільмів.

На високому рівні були організовані та проведені практичні тренування «Підбір та одягання протигаза», «Евакуація постраждалого» та інші, які плавно переходили у навчально-тренувальне заняття для старшокласників «Основи медичних знань».

Для наймолодших учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 36 дружина юних пожежних продемонструвала тематичну театральну виставу.

Найочікуванішим заходом дня були практичні заняття з евакуації учнів за сигналом «Увага всім!». Протягом хвилини учні, вчителі та обслуговуючий персонал залишили приміщення пустими. Спостерігачі були задоволені тренуваннями.

Вибухом емоцій зустріли школярі появу пожежного автомобіля та рятувальників, які продемонстрували техніку та її можливості. Учні приміряли справжнє бойове спорядження.

Школярі ще довго ділитимуться враженнями. Можливо, серед них є майбутні герої-рятувальники.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях проведуть ...
Наступна новина: Студенти Львівщини – ...

КОМЕНТАРІ