Путін обіцяє Навальному чесний суд

Путін обіцяє Навальному чесний суд

26.04.13 15:43 0 887
Президент Росії Володимир Путін пообіцяв забезпечити «гранично об’єктивний» розгляд кримінальної справи проти свого критика Олексія Навального, який назвав процес проти нього політичною помстою лідера держави і боязню конкуренції на виборах. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Напередодні суд російського міста Кірова розпочав слухання у справі за звинуваченням в економічному злочині популярного блогера і борця зі зловживаннями чиновників. Навальному, який називає доводи прокуратури абсурдними, загрожує до 10 років в’язниці.

Під час спілкування з росіянами в ефірі центральних телеканалів і радіостанцій, Путін сказав, що він «упевнений, що розгляд цього та інших питань буде гранично об’єктивним. Я, до речі, звернув на це увагу генеральної прокуратури та інших правоохоронних органів. Гранично об’єктивним», – наголосив Путін.

Навальний у залі суду напередодні звинуватив Путіна в узурпації влади і назвав російський політичний режим «корумпованим, окупаційним».

Кремль заперечує, що користується слабкістю судової системи для переслідування політичних опонентів.

«Ніхто нікого спеціально за ґрати не ховає. Не за політичні погляди люди засуджуються, а за порушення закону», – сказав Путін телевізійній аудиторії.

Відповідаючи на запитання про справу Навального, 60-річний президент Росії закликав уникати подвійних стандартів. «Люди, які, скажімо, борються з корупцією, самі повинні бути кришталево чистими. Інакше це все набуває форми самопіару і реклами політичної», – сказав він.

«Перед законом повинні бути всі рівні, – наголосив Путін. «І ні у кого не повинно бути ілюзій, що якщо хтось голосно вигукує: «Тримай злодія!», то це не означає, що йому самому дозволено красти», – заявив він.

Олексій Навальний, який у 2007 році в у своїх блогах у рунеті почав кампанію боротьби з корупцією, зарекомендував себе як переконливий оратор в ході антипутінських демонстрацій позаминулої зими.

36-літній Навальний не приховує президентських амбіцій, але судимість за тяжкий злочин позбавить його можливості балотуватися.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 12 травня у Львові - ...
Наступна новина: Донецьк знову хоче прийняти ...

КОМЕНТАРІ