У Тернополі відкрили сучасний Центр обслуговування громадян

У Тернополі відкрили сучасний Центр обслуговування громадян

26.04.13 18:37 0 771
Сучасний Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) відкрили у Тернополі 25 квітня. Тут можна отримати весь спектр послуг, що пов’язані з дозвільними документами. Раніше цю функцію виконували виконавчі органи влади. Відтепер процедура отримання дозволів стала простішою і менш затратною по часу. Прийом громадян у ЦНАПі відбувається в одному приміщенні за принципом роботи «єдиного офісу». Працює сучасна електронна система управління чергою, є доступ до інформації з різних джерел: інформаційні термінали, веб-сайти, друковані матеріали.

Ідея створення центру обслуговування громадян належить міському голові Тернополя Сергію Надалу. Саме очільник міста ознайомившись з роботою міських рад польських, грузинських міст вирішив, що Тернопільська міська рада, надаючи послуги населенню, повинна повністю позбутись радянської спадщини і перейняти кращі зразки які існують . При створенні ЦНАПу вивчався досвід роботи подібних Центрів і в Україні. Подбали і про зручність та комфорт для відвідувачів, реконструювавши приміщення у центрі міста.

За словами заступника міського голови Олександра Степанюка, всі ремонтні роботи у ЦНАПі та забезпечення комп’ютерною технікою фінансувалися за кошти міського бюджету, підтримала проект Асоціація міських громадських організацій «Фонд розвитку міста Тернополя ім. Володимира Лучаковського» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

« можна сказати — завершена багатомісячна копітка праця багатьох людей. Дякую всім працівникам і підрозділам міської ради, які провели цю непросту роботу, - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал. - Тут створена унікальна інформаційна система і змінено підхід у спілкуванні місцевих чиновників з городянами. Система ця відкрита — не треба ходити по кабінетах місяцями, щоб вияснити які документи для яких процедур треба зібрати — вся інформація є на сайті і тут у ЦНАПі.

Елементами сучасної системи роботи з населенням, яка у нас поетапно впроваджується, є Система управління якістю надання адмінпослуг — міська рада пройшла сертифікацію у 2011 році. А також — електронний документообіг, завдяки якому в будь-який момент часу можна простежити рух документів між структурними підрозділами і виявити місця і причини затримок і перешкод. Система — відкрита і сучасна. Система зорієнтована на потреби та інтереси громадян. І такою має бути підхід до роботи з населенням в обласних структурах та у всіх районах області. Сподіваюсь, що обласні і районні чиновники переймуть наш досвід і втілять його в себе.

Підкреслю — не дивлячись, що держава на такі справи виділяє мільйони — міська рада Тернополя відкриває ЦНАП за кошти місцевого бюджету. Сподіваюсь, що обіцяні облдержадміністрацією на це кошти все ж надійдуть в місто. Запрошую всіх тернополян до нової і сучасної системи роботи з органами міської ради».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Галина Чорна: "У селі ...
Наступна новина: На Житомирщині влада ...

КОМЕНТАРІ