На Тернопільщині микола Головач відвідав з робочою поїздкою Лановецький район

На Тернопільщині микола Головач відвідав з робочою поїздкою Лановецький район

26.04.13 17:57 0 866
У Лановецькому районі з робочою поїздкою побував перший заступник голови облдержадміністрації Микола Головач.

Під його головуванням відбулось засідання районної комісії з контролю за розрахунками за спожиті енергоносії. Розглянуто підсумки проходження в районі опалювального сезону 2012-2013 років та стан розрахунків за використані у І кварталі поточного року енергоносії.

«Ми непогано спрацювали по ліквідації надзвичайних ситуацій, що виникали внаслідок інтенсивних снігопадів цієї зими. Проте нам слід уже зараз готуватись до наступної,- зазначив перший заступник – необхідно негайно приступати до підготовки роботи протягом опалювального сезону 2013-2014 років».

Бюджетні установи, організації, підприємства, виконкоми місцевих рад повинні розробити плани дій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, врахувавши при цьому можливості місцевих сільськогосподарських та промислових підприємств. «Якщо кожен знає, чим він має займатись, тоді вирішення справ дійде до автоматизму», - зазначив посадовець.

Найосновнішим залишається питання скорочення використання природного газу. В даний час 197 котелень і паливних бюджетних організацій області уже переведено на альтернативні види палива. В цьому році ця робота буде продовжуватись.

На Лановеччині - в плані часткової санації приміщень закладів освіти району замінено 547 віконно-дверних конструкцій, проведено капітальний ремонт паливної Вербовецької ЗОШ, здійснено ряд інших заходів, що дало можливість зменшити в порівнянні з минулим роком споживання природного газу на 24 тис. м куб. або 28% від загальної кількості. Планується перевести на альтернативні види палива амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селах Білозірка і Вербовець, 22 фельдшерсько-акушерських пункти із 34 наявних.

Перший заступник голови обдержадміністрації Микола Головач підтримав ідею часткового переходу на електрообігрів закладів. Хоча його вартість є досить високою, він також є можливістю виходу із ситуації, що склалась з ціною на природний газ.

Перебуваючи у Ланівцях, перший заступник голови ОДА провів прийом громадян. Ланівчани піднімали питання роботи очисних споруд в місті та районній лікарні, ремонту доріг та використанні при цьому асфальту місцевого виробника, фінансування проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування.

В рамках візиту, Микола Головач зустрівся та обговорив місцеві проблеми з Лановецьким міським головою Іваном Ткачуком, відвідав дошкільний навчальний заклад "Ромашка", ознайомився з роботою паливної ДНЗ "Сонечко", знайомився з станом проведення реконструкції Культурного центру народного художника України Івана Марчука, на території ТзОВ "Ланівціасфальтбуд" зустрівся з його керівником Василем Бобком та вислухав його пропозиції щодо подальшої роботи підприємтсва, відвідав Меморіальний комплекс-музей "Молотківска трагедія".

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Найгостріша фаза ...
Наступна новина: У Львові проходять пам'ятні ...

КОМЕНТАРІ