Понад 30 видавництв беруть участь у ІV Всеукраїнському фестивалі української книжки у Тернополі

Понад 30 видавництв беруть участь у ІV Всеукраїнському фестивалі української книжки у Тернополі

26.04.13 11:35 0 1003
Понад 30 видавництв з різних куточків нашої держави беруть участь у ІV Всеукраїнському фестивалі української книжки “Джура-фест”, який проходить цими днями у Тернополі.

Обласна державна адміністрація - один з організаторів заходу, метою якого є популяризація української книги та нових творів сучасних авторів.

Вітаючи присутніх на фестивалі книговидавців та авторів голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян зазначив, що таке масштабне представництво учасників “Джура-фесту” свідчить не лише про його популярність, але й про розвиток вітчизняної видавничої справи.

Він підкреслив, що Тернопільщина має давню славу краю, де шанують і люблять книгу, а історичні розвідки засвідчують - на Тернопіллі друкарство виникло ще на початку 17 століття.

« в області працюють потужні видавництва, продукція яких відома далеко за межами області та країни, - каже Валентин Хоптян. - За даними Книжкової палати України, лише у 2012 році в Тернопільській області було видано понад 1 тисяча найменувань книг і брошур. А це - 5 показник по Україні. Загальний тираж книг і брошур, які було випущено в 2012 році в області становить майже 2,300 млн. примірників. Це 4 показник по Україні».

А ще, як зазначив голова ОДА, Тернопільщина славиться своїми талановитими авторами та вдумливими читачами.

Він також висловив переконання, що фестиваль «Джура-фест» має добру перспективу і щороку збиратиме чимраз більшу кількість учасників та відвідувачів не лише з України, але й з інших країн світу

«Щиро бажаю йому розвитку та процвітання, а також висловлюю вдячність усім, хто долучився до організації та проведення цього заходу. Тим ж, хто відвідає Тернопіль під час фестивального дійства, зичу натхнення й незабутніх вражень від зустрічі із цікавим світом української книги!», - сказав голова ОДА.

Керівник області ознайомився з книжковою продукцією видавництв, поспілкувався із учасниками фестивалю, придбав книги для власної бібліотеки. Серед них - тритомник відомого українського літератора, уродженця Тернопільщини Василя Фольварочного «Симон Петлюра».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: "Необхідно ...
Наступна новина: Українська діаспора в США ...

КОМЕНТАРІ