Олексій Кайда та Сергій Надал привітали учасників четвертого фестивалю української книги "Джура-фест"

Олексій Кайда та Сергій Надал привітали учасників четвертого фестивалю української книги "Джура-фест"

26.04.13 08:47 0 795
25 квітня 2013 року в Тернополі розпочався четвертий книжковий фестиваль "Джура-фест". Учасників та гостей фестивалю привітали свободівці – народний депутат України Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Надал.

" у Тернополі унікальне дійство – свято книги. Від усієї душі вітаю з відкриттям фестивалю "Джура-фест-2013". Приємно, що цей захід вже четвертий рік поспіль збирає поціновувачів української книги", – зазначив Олексій Кайда.

Народний депутат наголосив, що, на жаль, українська книга потребує захисту. "Системне викорінення нашої мови та книги з вітчизняного простору триває вже не один рік. Адже в книгарнях України українських книг – лише 10%. Українські книги є наукою про те, як потрібно любити свою країну та мову. Тому їхня популяризація є важливим кроком для збереження інтелектуального багатства нації", – зазначив націоналіст.

Олексій Кайда також подякував видавцям та організаторам фестивалю. "Нехай вас не залишає натхнення продовжувати цю добру справу. Вірю, що Тернопільщина й надалі буде краєм літератури, мистецтва, духовного та культурного розвитку", – підкреслив свободівець.

Протягом трьох днів – з 25 по 27 квітня – відвідувачі фестивалю в Українському домі "Перемога" мають можливість придбати художню, наукову, науково-технічну, навчальну літературу за цінами видавництв, познайомитися з авторами улюблених книг і отримати детальнішу інформацію про книжкові новинки. Програмою фестивалю передбачено проведення різноманітних заходів: участь видавців та авторів із усієї України у презентаціях і зустрічах із читачами, дискусійних клубах, у постійній виставці-продажі книг і багато інших цікавих подій.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В обласному конкурсі ...
Наступна новина: Департамент з питань ...

КОМЕНТАРІ