Українська діаспора в США допомагає постраждалій харків’янці

Українська діаспора в США допомагає постраждалій харків’янці

26.04.13 11:37 0 1416
Вона втратила у вогні матір, двох сестер і племінника, а сама дивом вижила. Тринадцятирічна харків'янка Христина Сургай після потужного вибуху газу у власній квартирі, рятуючись від полум'я, вистрибнула разом із рідними з вікна з тридцятиметрової висоти, але не розбилася, а випадково зачепилася ногою за балкон, що поверхом нижче, і тому вижила.

Місяць в опіковому центрі, ще стільки ж у реабілітаційному санаторії. Численні перев'язки, крапельниці і пересадки шкіри. Найбільше у Христини обгоріли обличчя та руки. Щоб пальці знову почали слухатися, дівчині постійно треба ними ворушити. Коли ж рубці загояться, хірурги зможуть зробити школярці пластичну операцію. Батько, якого судять за те, що приніс газовий балон, який і вибухнув, єдиний, хто залишився у Христини. Усі документи батька й доньки, так само як і меблі, посуд та одяг під час пожежі згоріли. Усіх небайдужих, хто хоче допомогти або ж просто приходить провідати і підтримати, Христина просить залишити на стіні яскравий відбиток на згадку.

Репортаж про Христину в новинах ТСН випадково побачив керівник благодійного фонду «Надія». Наступного дня він зв'язався зі студією 1+1, де йому дали телефон до Христини та її батька. Через день Христині відправили все, що було в активах фонду. Для початку це була не дуже велика сума, адже цей фонд був заснований лише три місяці тому і тільки починає свою роботу.

– У репортажі ТСН було видно, що Христина гарно малює, а при спілкуванні з нею вона сказала, що малює на звичайному папері звичайними фарбами, тому що масляні фарби (не кажучи про полотно для малювання) в Україні дуже дорогі. Також у розмові з нею ми зрозуміли, що Христина потребує не тільки фінансової, а й моральної підтримки. Для того, щоб хоч якось її підтримати та відволікти від спогадів, ми купили для неї масляні фарби та полотна для картин і вже відправили авіапоштою в Україну.

Надіємося, що зможемо зробити для неї справді приємний сюрприз, – розповів керівник благодійного фонду «Надія». – Ми будемо підтримувати, фінансувати все лікування Христини до того часу, поки вона не буде виглядати так, як до пожежі. І скільки для цього потрібно докласти зусиль – не важливо.

Як розповіли працівники фонду, Христині всього тринадцять років, вона тільки починає жити і надіється на щиру підтримку та допомогу.

Більш детальнішу інформацію про діяльність фонду «Надія» можна подивитися на веб-сайті www.nadiyaua.org.

Кожен, хто має бажання взяти участь у діяльності фонду і стати благодійником, може скористатися розділом «Підписка». Після заповнення даних у ньому, раз на місяць на адресу благодійника буде приходити конверт, в якому буде лежати інший конверт зі зворотною адресою фонду. Цим конвертом можна надіслати чек на будь-яку суму за адресою фонду.

За словами керівника благодійного фонду, після отриманням листа з чеком безпосередньо на веб-сторінці фонду з'явиться ім'я та внесена сума. Крім того, кожна людина може слідкувати за надходженнями та витратами фонду у розділі «Бухгалтерія», де повністю показані всі поступлення грошей, і скільки та на кого витратили.

– Якщо Ви знаєте людей, яким необхідна допомога, ви можете подати запит на надання допомоги безпосередньо на сторінках сайту благодійного фонду, – розповідають волонтери БФ «Надія». – Ми будемо дуже вдячні Вам, якщо Ви повідомите нам про людей, яким потрібна допомога, адже ми можемо не знати про чиюсь біду, а людина, якій потрібна допомога, може жити поряд.

Запрошуємо всіх бажаючих займатись благодійністю приєднуватись до нас! Станьте благодійниками, адже доля тих, у кого сталася біда, залежить від кожного з нас!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: До вересня всі школи ...

КОМЕНТАРІ