На Івано-Франківщині проходять зональні етапи ХІХ Всеукраїнського фестивалю ДЮП

На Івано-Франківщині проходять зональні етапи ХІХ Всеукраїнського фестивалю ДЮП

27.04.13 14:49 0 984
23 та 24 квітня на базі Калуського та Коломийського районів пройшли зональні етапи обласного фестивалю Дружин юних пожежних. Команди ДЮП з різних куточків Прикарпаття виборювали право взяти участь в обласному етапі ХІХ Всеукраїнського фестивалю. Цьогоріч організаторами заходу стали Управління ДСНС у Івано-Франківській області, Івано-Франківська обласна організація Добровільного пожежного товариства України та Департамент освіти і науки, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Програма фестивалю складалася з двох етапів конкурсів: музичного та спортивного. Насамперед юні рятувальники заявили про себе у конкурсі «Візитка», де представляли свою команду і демонстрували, як вони пропагують правила безпеки життєдіяльності серед однолітків. Далі в конкурсі «Домашнє завдання» школярі, використовуючи різні жанри мистецтва, розкривали тему - «Рятувальник – мужня професія, гордість країни, веде боротьбу за безпеку людини». Яскраві цікаві костюми, хороша хореографічна підготовка, чудові голоси, мистецтво перевтілення – все мало значення, все оцінювалося журі для визначення найкращих. Вже з перших хвилин оригінальністю та змістовністю своїх виступів присутніх зацікавили команди «Вогник» Спаського навчально-виховного комплексу Коломийського району, «Гасій» Ясенської ЗОШ Рожнятівського району та «Іскра» Гринявської загальноосвітньої школи Верховинського району. Також в рамках музичної програми фестивалю команди представили на розгляд журі тематичний соціальний плакат. Всі учасники творчо підійшли до вирішення завдання та змістовно розкрили тематику безпеки життєдіяльності.

Вміло та правильно пройшли юні рятувальники і другий етап конкурсної програми – «безпечну прогулянку». Школярі продемонстрували свої навички і вміння в конкурсах - «рятувальна мотузка», «медичний», «гриби», «рятування потопаючого». Під час їх проведення учасники команд відрізняли отруйні гриби від їстівних, відповідали на запитання з основ медицини. Не менш захоплюючими виявилися конкурси «влучний ствольщик» та «переправа». Вони стали справжнім випробуванням на згуртованість та єдність команд, але, водночас також показали добру підготовку учасників фестивалю до дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, коли мова йде про порятунок чи то власного життя, чи оточуючих людей.

За підсумками результатів змагань право брати участь в обласному етапі Фестивалю вибороли команди – Ясенської ЗОШ Рожнятівського району, Долинської спеціалізованої школи-інтернат, СЗОШ №2 міста Калуша, Спаського начально-виховного комплексу Коломийського району, Гринявської ЗОШ Верховинського району, ЗОШ №3 міста Коломиї.

Команди-переможці зональних етапів ХІХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних отримали від організаторів заходу грамоти.

Останній зональний етап ХІХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних пройде 30 квітня на базі Тисменицького району. А 8 травня всі призери зональних етапів приймуть участь в обласному, який проходитиме в Івано-Франківську і саме там визначиться найкраща та найсильніша команда, яка й представлятиме Прикарпаття на ХІХ Всеукраїнському фестивалі Дружин юних пожежних .

З року в рік школярі з радістю приймають участь у фестивалі, адже як зізнаються діти під час таких заходів вони мають можливість не тільки продемонструвати вміння та навички дій в різних надзвичайних ситуаціях, а збагатити свої знання з правил безпеки життєдіяльності.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку 29 квітня ...
Наступна новина: КНДР відкинула пропозицію ...

КОМЕНТАРІ